SSAB Expoforest-messuilla Brasiliassa.

Yhdysvaltojen ja Euroopan perinteisiin markkinoihin verrattuna Latinalaisessa Amerikassa on vielä paljon potentiaalia erikoislujien terästen käytössä. Joissakin tapauksissa tämä myös haastaa meidät, koska monilla OEM-valmistajilla (alkuperäislaitevalmistajat) ja loppukäyttäjillä ei ole kokemusta erikoislujista teräksistä ja vain vähän tietoa niiden eduista tai premium-terästemme käytöstä," kertoo SSAB Special Steelsin myyntijohtaja Luiz Monegatto.

Olemme tehneet lujasti töitä ja teemme jatkossakin lisätäksemme läsnäoloamme tällä alueella. Hardox Wearparts -verkoston kasvu, kokeneemmat aluemyyntipäälliköt ja tiivis tekninen yhteistyö tärkeimpien OEM-valmistajien ja loppukäyttäjien kanssa ovat luoneet kysyntää erikoislujille teräksillemme. Tämä volyymin kasvu on auttanut meitä parantamaan logistiikan ja sisäisen myynnin palvelujamme luoden lisäarvoa asiakkaillemme,” jatkaa Monegatto.

Tekninen tuki, vahvat tuotemerkit ja markkinointiohjelmatyökalut edistävät kasvua

Haluamme kehittää läsnäoloamme vähemmänkin perinteisissä segmenteissä ja maissa samalla kuitenkin säilyttäen nykyisen markkina-asemamme tiettyihin perinteisiin kilpailijoihin ja joihinkin uusiin vaihtoehtoihin, kuten teräspalvelukeskuksiin ja paikallisiin terästehtaisiin, nähden. Kerromme edelleen vahvojen tuotemerkkiemme ja markkinointiohjelmiemme, kuten My Inner Strenx ja Hardox In My Body, -eduista. Parannamme jatkuvasti palvelutasoamme reagoimalla nopeammin asiakkaiden tarpeisiin.

SSAB Services on tärkeä osa Latinalaisen Amerikan strategiaamme. Hardox Wearparts -verkosto on kasvanut kahdeksasta keskuksesta vuonna 2014 yli 30 keskukseen vuonna 2017 ja koko alueen potentiaali on hyvä Esimerkiksi Santiagon Wearparts Centerilla on keskeinen rooli Chilen markkinoiden kasvun tukemisessa ja tärkeän arvon tuottamisessa asiakkaille. Uusi Shape Center on juuri avattu Brasiliassa ja se luo mahdollisuuksia lisäkasvulle.

Monia erilaisia maita ja markkinoita, mutta myös yhtäläisyyksiä

Vaikka kullakin maalla on oma profiilinsa, kaivostoiminta ja kuljetusvälineet ovat vahvoja segmenttejä useimmissa Latinalaisen Amerikan maissa. Viime aikoina on panostuksemme kasvanut Brasilian ja Meksikon maataloussegmentissä tarjoten meille mahdollisuuden hyödyntää parannettua valikoimaa, mukaan lukien QT (karkaistut ja lämpökäsitellyt) -teräsnauhat ja myös rakenneputket.

"Voin kertoa teille onnistuneen esimerkin Chilestä, jossa tiimimme on työskennellyt monta vuotta kehittääkseen Hardox 500, 550 ja 600 -sovelluksen SAG/Ball Millille vaihtoehdoksi valukappaleille. Tämä hanke on juuri alkanut muuttaa alueen SAG/Ball Mill -markkinoita laajentumalla Peruun, Argentiinaan ja Brasiliaan. Tätä toimintaa tukee meidän täysin omistamamme Hardox Wearparts Center Santiagossa, joka on äskettäin investoinut kolmanteen leikkauspöytään ja esilämmitysuuniin parantaakseen sekä laatua että paikallista kapasiteettia", toteaa Luiz Monegatto.

SSAB Meksikon kasvumäärät kasvuluvut ovat olleet erinomaisia viimeksi kuluneiden 4 vuoden aikana. Sillä on hyvät mahdollisuudet seuraavien kahden vuoden aikana, kun otetaan huomioon ennakoimamme nykyiset hankkeet ja mahdollisuudet. Argentiina ja Kolumbia ovat myös molemmat kasvaneet sekä volyymiltaan että asiakasmäärältään - lisäyksenä yli 120 uutta asiakasta vuodesta 2016 lähtien.

Kaivosteollisuuden asiakkaille tarkoitettu tekninen seminaari Parássa, Brasiliassa.

SSAB Latinalaisen Amerikan suurimmilla kaivosteollisuusmessuilla, Expomin, Chile.