Industries Dodec Inc. (Dodec) on teollisuuden varaosien ja komponenttien suunnitteluun, valmistamiseen ja korjaamiseen erikoistunut kanadalainen yritys. Tämä vuonna 1975 perustettu perheyritys toimii Quebecin kaupungin pohjoispuolella sijaitsevalla Saguenay-Lac-Saint-Jeanin alueella. 

Jälkimarkkinat ovat aina olleet tärkeä osa SSAB:n liiketoimintaa, ja tästä syystä SSAB perustikin Hardox Wearparts -verkoston 2000-luvun alkupuolella. Suuri osa SSAB:n osaamisesta perustuu kokemukseen, jota sillä on varaosa-, korjaus- ja huoltoliiketoiminnasta – sieltä, missä uudet ideat syntyvät ja monet uudet tuotteet kehitetään.  

Yhteistyö Dodecin kanssa on erinomainen esimerkki siitä, kuinka läheinen kumppanuus ja Hardox Wearparts -verkoston jäsenyys tuovat etuja asiakkaillemme. 

Dodec tuntee alueen hyvin 

Dodec on keskisuuri yritys, jolla on noin 80 työntekijää. Sen suurimpia asiakassegmenttejä ovat alumiinisulatot, vesivoimalat, rakennusala, kaivosteollisuus, hydraulisylinterit, petrokemian teollisuus (säiliöt, paineastiat ja putket), metsäteollisuus ja kuljetusala. 

”Olemme toimineet alueella pitkään, ja yrityksessämme työskentelee jo perheemme kolmas sukupolvi. Meillä on niin pieniä kuin suuriakin asiakkaita. Meille Hardox Wearparts -keskuksena toimiminen ja yhteistyö SSAB:n kanssa tarkoittavat uusia tapoja helpottaa asiakkaidemme elämää. SSAB:n terästen ansiosta asiakkaamme voivat tehdä läheisempää yhteistyötä kanssamme entistä tehokkaammin”, kertoo Marie-Jeanne Bonneau Dodecilta. 

Industries Dodec uskoi Hardox Wearparts -verkostoon jo heti ensitapaamisella SSAB:n kanssa. Yhteistyön eteen on tehty paljon töitä. Erityiskiitokset tästä kuuluvat Marie-Jeanne Bonneaulle, Jean-Luc Bonneaulle, Marc Ruellandille ja Jean-Phillipe Bonneaulle Dodec Industriesilla sekä SSAB:n Maurice Picardille (Director ATM North America) ja Pierre Leclercille (WSE).

”Meillä on jo neljä Hardox Wearparts -jäsentä Quebecin alueella, ja tilanne on täällä varsin hyvä, koska olemme näinkin lähellä asiakkaitamme. Hardox Wearparts -verkostossa on yhteensä kolmetoista jäsentä Kanadassa. Kaivosteollisuus on suurin asiakassegmentti”, kertoo Jannie Chamberland, Regional Sales Manager, SSAB Special Steels. 

Hardox Wearparts® keskittyy tarjoamaan kokonaisvaltaista ratkaisua, jossa hyödynnetään laadukkaita ja tunnettuja teräsbrändejä, kuten Hardox®, Strenx™, Toolox® ja Duroxite™. Lisäksi tarjolla on tuhansittain kulutusosia, konsultointipalveluita, tuotantopalveluita, paikan päällä tarjottavia huoltopalveluita ja seisonta-aikojen hallintapalveluita. SSAB:n liiketoimintamalli rakentuu läheisten, pitkäaikaisten asiakassuhteiden vaalimiselle. Eri puolilla maailmaa sijaitsevat Hardox Wearparts -keskukset ovat aina lähellä asiakkaita.

Avoin ja rehellinen suhde 

”Kun liityimme Hardox Wearparts -verkostoon, järjestimme suuren seminaarin alueella ja kutsuimme siihen yli 70 asiakasyritystämme eri aloilta. Seminaariin osallistui noin 50 henkeä, ja tapahtuman jälkeen meillä on ollut useita hyviä tapaamisia asiakkaidemme kanssa. Tämä on hyvä käytännön esimerkki yhteistyöstämme – ja pystyimme toteuttamaan tämän kaiken nimenomaan yhteistyömme ansiosta”, Marie-Jeanne Bonneau jatkaa. 

”Meille on erittäin tärkeää tarjota parasta mahdollista asiakaspalvelua. Vaikka olemmekin onnistuneet tässä hyvin kaikkien näiden vuosien aikana, haluamme silti parantaa toimintaamme jatkuvasti. Yksi tapa tehdä niin on osallistua Hardox Wearparts -verkoston ja SSAB:n tarjoamaan koulutukseen. Meillä on viimeksi kuluneen vuoden aikana ollut 15 koulutustilaisuutta. Dodec on lisäksi Toolox-terästen virallinen jälleenmyyjä osassa Quebeciä. Meillä on parhaillaan vierailulla asiantuntija SSAB:n Montpelierin-tehtaalta. Hän kertoo meille, miten Hardox- ja Toolox-teräksiä hyödynnetään mahdollisimman tehokkaasti”, Jannie Chamberland kuvailee. 

Hardox Wearparts -konseptit luo ja kehittää SSAB Services -liiketoimintayksikkö. Hardox Wearparts -verkostossa on yli 360 jäsenyritystä eri puolilla maailmaa. Keskukset tarjoavat kulutusosia ja palveluita kaivos-, kierrätys-, louhos-, sementti- ja maatalousaloilla toimiville loppuasiakkaillemme. Verkosto kasvaa suunnitelmien mukaisesti – sekä jäsenten määrän, maantieteellisen kattavuuden että liiketoiminnan kasvun näkökulmasta. SSAB:n tavoitteena on vähintään 500 jäsenyrityksen verkosto vuoteen 2020 mennessä.  

TIETOLAATIKKO 

Dodec hyödyntää koneistus- ja hitsausosaamistaan esimerkiksi seuraavanlaisten osien ja komponenttien suunnitteluun, valmistukseen, korjaamiseen ja kokoamiseen: 

 • teräsrakenteet 
 • vesivoimaloiden patoportit ja nostolaitteet 
 • kaivosteollisuuden louhintalaitteet  
 • vaihteet ja kierukkaruuvit  
 • turbiinien osat  
 • vaihteistot ja vaihdepyörästöt  
 • sulatusastiat ja -uunit 
 • hydraulisylinterit ja niiden osat  
 • upotetut osat  
 • siltanosturit ja palkkisillat 
 • paineastiat ja -säiliöt  
 • metallituotteet / liikkuvat osat 
 • nosto- ja käsittelylaitteet  
 • teollisuusmekaniikka  
 • mekaanisesti hitsatut ja valmistetut osat  
 • poistoputket ja kanavat 
 • huolto paikan päällä 

Lisätietoja Dodecista: 
http://www.dodec.net/index.php?langue=EN 

Lue myös: 
Hardox Wearparts -verkosto kasvaa vauhdilla 
https://www.ssab.fi/globaldata/news-center/2018/02/13/07/20/hardox-wearparts-verkosto-kasvaa-vauhdilla