Ensimmäinen kauha on käytössä eräässä Joy Globalin pyöräkuormaajassa Eastern Open Pit Mine -kaivoksessa Shuozhoussa, Shanxissa, joka on Kiinan suurin hiilikaivosalue. Loppukäyttäjän strategisena yhteistyökumppanina ja kauhantoimittajana XCMG tiesi, että loppukäyttäjän vaatimuksiin vastaamista ja hiilikaivosten suorituskyvyn parantamista varten kauhan on kestettävä vaativia työolosuhteita ja oltava käyttöiältään mahdollisimman kestävä.

Katso video: https://www.youtube.com/watch?v=0Z_P-oGcOCo

"Alkuperäinen kauha oli kulunut ja loppukäyttäjä tarvitsi sille luotettavan korvaajan. Olemme käyttäneet Hardox-kulutuslevyjä ja erikoislujaa Strenx-terästä jo vuosien ajan, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun teimme yhteistyötä SSAB:n Kunshanissa sijaitsevan K1-palvelukeskuksen kanssa. Saatuaan kauhan piirustukset K1 suunnitteli kokonaisratkaisun ja antoi suosituksensa aina teräslajeista ja paksuuksista hitsausmenetelmiin saakka. Me hitsasimme K1:n toimittamat valmiit komponentit yhteen", sanoo XCMG:n maansiirtodivisioonan jälkimarkkinapalveluinsinööri Cai Tuo.

Edut – pidempi käyttöikä

Ensimmäistä kauhaa, jonka rungossa on käytetty Hardox 450 -terästä, sivupalkeissa Hardox 400 -terästä ja rungon rakenneosissa Strenx 700 -terästä, on käytetty hiilikaivoksessa nyt 3 kuukautta (2 000 työtuntia). Mittaustulokset osoittivat kulumisen olevan 2 mm, kun reunalevyn alkuperäinen paksuus oli 80 mm. Käyttöiän odotetaan olevan yli viisi vuotta – edellisellä kauhalla se oli kolme vuotta.

"Hardox-kulutuslevyjen ja Strenx-rakenneteräksen tasalaatuisuus yhdessä erinomaisten SSAB Shape -palvelujen kanssa antoivat tuotteelle sen erinomaisen kulutuskestävyyden", Cai Tuo jatkaa. 

Selkeä etu asiakkaalle on 70 %:n parannus kauhan kokonaiskäyttöiässä, joka saavutetaan käyttämällä Hardox-kulutuslevyjä ja Strenx-rakenneterästä. Kauhan kaikki komponentit valmistettiin SSAB:n K1-palvelukeskuksessa Kunshanissa ja hitsattiin yhteen XCMG:n omalla tehtaalla. XCMG on yksi Kiinan suurimmista rakennusalan konevalmistajista ja maailmanlaajuisesti viidenneksi suurin. Joy Global Inc. on maailman johtava kaivosalan tehokkuusratkaisuihin keskittyvä yritys.