SSAB on Manitoun tärkeimmän tuotteen eli teleskooppipuomin avaintoimittaja, mikä on SSAB:n tarjoaman tuotekehitystuen ja teräslaadun eli lähinnä Domex 500 MC:n ansiota. Manitousta on tullut SSAB Shape -konseptin suurin asiakas Ranskassa.

“Vuosien keskustelujen jälkeen olemme nyt allekirjoittaneet pitkäaikaisen sopimuksen”, kertoo markkinointipäällikkö Emmanuel Chevet, joka on Manitoun yhteyshenkilö SSAB:ssä. “Tähän asti sopimus on ollut lähinnä jatkuva sopimus, mutta nyt tiedämme, että yhteistyömme jatkuu vuosia eteenpäin.”

“Yhteistyömme Manitoun kanssa on perustunut alusta alkaen sille, että tarjoamme paitsi laadukkaita teräksiä, myös sitoutumista ja tukea lopputuotteiden kehittämiseen yhdessä asiakkaan kanssa lisäarvopalveluiden (SSAB Shape) kautta”, sanoo Emmanuel Chevet. “Aloitimme 10 vuotta sitten keskustelut uuden sukupolven teleskooppipuomin kehittämiseksi ja uusi malli saatiin jo vuoden 2006 lopussa. Suunnittelutyössä Manitoulle tutkittiin uutta kahdeksankulmaista muotoa suorakaiteen muotoisen sijasta. Otimme vuonna 2006-2008 Manitoun kanssa käyttöön prosessointimenetelmän ja autoimme uuden tuotantolinjan rakentamisessa tarjoamalla neuvoja ja näytteitä automaattilinjoja varten.”

Sarjatuotanto alkoi vuonna 2008 ja 4 000 tonnia räätälöityä Domex 500 -terästä on toimitettu vuosittain kolmeenkymmeneen erilaiseen Borlängessä leikattuun räätälöityyn muotoleikkeeseen ja toimitettu täsmällisesti Ranskassa olevista varastoista Manitoun tehtaalle. SSAB sai Manitoulta ”Vuoden 2014 Paras Toimittaja” -palkinnon.

Manitou Groupin tuotevalikoima käsittää mm. kurottajia, erilaisia trukkeja, kuormaajia, nostolavoja sekä varastolaitteita. Manitoun keskeisiä brändejä ovat Manitou, Gehl ja Mustang ja sen kansainvälinen verkosto kattaa noin 1 400 itsenäistä jälleenmyyjää. Yrityksen pääkonttori on Ranskassa ja sen liikevaihto vuonna 2014 oli noin 1,25 miljardia euroa. Konserni toimii 140 maassa ja työllistää noin 3 300 asiakkailleen omistautunutta henkilöä.