Swedish Steel Prize -palkinnon myöntää vuosittain SSAB, maailman johtava erikoislujien terästen ja kulutuslevyjen valmistaja, tunnustuksena innovatiivisimmista ja luovimmista tuotteista ja ratkaisuista, joissa hyödynnetään erikoislujia teräksiä. Voittaja julkistetaan palkintojenjakotilaisuudessa Tukholmassa 19. marraskuuta.

Futran System on uusi, ympäristötietoinen, ilmaradalla riippuva kuljetusjärjestelmä, joka tarjoaa kustannustehokkaan ja joustavan vaihtoehdon perinteisille kuljetusmenetelmille, kuten raideliikenteelle, kuorma-autoille, kuljetinhihnoille ja jopa kaivosten maanalaisille kuljetusjärjestelmille. SSAB:n erikoislujia teräksiä Strenx 700:aa ja Hardox 450:tä käytetään eri komponenteissa, kuten raiteissa, maanpäällisen rakenteen jaloissa, riippujärjestelmässä, riippuvissa kannattimissa ja malmin kuljettamiseen käytettävissä kipoissa. Futran System on hyvä esimerkki useista erikoislujien terästen eduista: alhaisesta kokonaispainosta, suuresta hyötykuormasta, hyvästä kulutuskestävyydestä sekä hyvistä taivutettavuus-, hitsattavuus- ja koneistettavuusominaisuuksista.

”Korkeat kuljetuskustannukset olivat suurin syy siihen, että aloimme etsiä uusia vaihtoehtoja. Järjestelmämme riippuu ilmassa. Juna ja vaunut riippuvat ilmaradassa, jota tukevat pystypalkit. Futran System -järjestelmässä on vain muutama liikkuva osa, sen komponentit ovat modularisoituja ja suunniteltu yksinkertaisiksi, ja sen huoltokustannukset on minimoitu. Se on helpompi asentaa kuin useimmat nykyajan kuljetusjärjestelmät. Näimme erikoislujan teräksen tarjoamat mahdollisuudet alusta asti. Esimerkiksi riippujärjestelmän kustannuksia voidaan vähentää 85 prosentilla. Tulevaisuudessa haluamme käyttää Futran System -järjestelmää myös henkilökuljetukseen”, Milotekin perustaja ja toimitusjohtaja Andries Louw kertoo.

Tähän mennessä on rakennettu kaksi prototyyppiä, mutta useat yritykset ovat osoittaneet kiinnostusta, ja ensimmäiset projektit on jo aloitettu. Yhtä niistä toteutetaan hiilikaivoksessa Mosambikissa. Linjasta tulee noin viiden kilometrin pituinen, ja siihen tullaan käyttämään arviolta 1 500 tonnia terästä. Lisäksi Etelä-Afrikassa ollaan aloittamassa 12 kilometrin projektia, ja Botswanan 7 kilometrin pituinen linja on tarkoitus ottaa käyttöön vuoden 2016 aikana.

Swedish Steel Prize -tuomariston perustelut
Milotek on kehittänyt täysin uuden, innovatiivisen ja ympäristötietoisen järjestelmän korkean kapasiteetin raskaisiin kuljetuksiin: modulaarisen ilmaradan, jossa on itseliikkuvat junat. Erikoislujan teräksen potentiaalia hyödynnetään täysimääräisesti, ja näin luodaan kustannustehokkaita ja kevyitä ratkaisuja. Esivalmisteiset rataosuudet on helppo koota pulttaamalla, mikä on etu erityisesti syrjäseuduilla. Järjestelmä on erittäin joustava ja se voidaan sovittaa moniin erilaisiin kuljetussovelluksiin.

Swedish Steel Prize -palkinto myönnettiin ensimmäistä kertaa vuonna 1999. Sen tarkoitus on inspiroida sekä lisätä tietämystä erikoislujien terästen käytöstä kevyempien, turvallisempien ja kestävämpien tuotteiden kehittämiseksi. 

Swedish Steel Prize -palkinnon voittaja saa 100 000 Ruotsin kruunun arvoisen stipendin ja Jörg Jeschken suunnitteleman palkinnon. Palkintojenjakotilaisuus on osa kolmipäiväistä tapahtumaa, jossa noin 600 globaalin valmistus- ja terästeollisuuden edustajaa eri puolilta maailmaa osallistuu seminaareihin ja vierailuihin SSAB:n tehtailla.

Lisätietoja antaa
Marie Elfstrand, ulkoisesta viestinnästä vastaava johtaja, p. +46 8 454 57 34
Susanne Nordhqwist, tapahtumien ja sisällön johtaja, p. +46 155 254 381

Kuvia on saatavana SSAB:n mediapankista
Lue lisää Swedish Steel Prize -palkinnosta sivustolta www.steelprize.com