SSAB toimittaa jo nyt erikoisteräksiä ja erikoislujia teräksiä Manitou Groupille, joka on maailman johtava materiaalinkäsittely-, nostolava- ja maansiirtoalan yritys. Manitou Group ja SSAB jatkavat nyt yhteistyötään SSAB Fossil-free steel- ja SSAB Zero® -terästen tulevaisuuden toimituksilla.

Molemmat teräkset valmistetaan käytännössä* ilman fossiilisia hiilipäästöjä, minkä ansiosta Manitou Group voi tuoda markkinoille kestävän kehityksen mukaisia uuden sukupolven tuotteita, esimerkiksi kurottajia, nostolavoja ja haarukkatrukkeja, joiden hiilidioksidijalanjälki on huomattavasti aiempaa pienempi.

”Olemme iloisia siitä, että voimme lisätä Manitou Groupin SSAB:n fossiilivapaan teräksen kumppaniksi. Tavoitteenamme on mullistaa teräksentuotanto ja raivata tietä vihreämmälle tulevaisuudelle. Manitou Groupin ja muiden kanssamme hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen pyrkivien asiakkaiden ansiosta pystymme luomaan varhaisia markkinoita kestävän kehityksen mukaiselle teräkselle”, sanoo SSAB Europe -divisioonan johtaja Olavi
Huhtala.

”Teemme joka päivä tiivistä yhteistyötä toimittajiemme kanssa vähentääksemme epäsuoria hiilipäästöjämme ja tarjotaksemme asiakkaillemme entistä kestävämpiä tuotteita. Yhteistyö SSAB:n kanssa on meille erittäin tärkeää, sillä teräs on tuotteidemme pääraaka-aine”, sanoo Maurizio Achilli
, VP Sourcing at Manitou Group.

SSAB haluaa mullistaa koko teräksenvalmistusprosessin ja aikoo toimittaa ensimmäisenä fossiilivapaata terästä markkinoille kaupallisessa mittakaavassa. Manitou Group puolestaan pyrkii vähentämään suoria ja epäsuoria hiilipäästöjään (Scope 1 ja 2) 46,3 % ja hiilidioksidipäästöjään jokaista konekäyttötuntia kohti 33,7 % (Scope 3) vuoteen 2030 mennessä.

SSAB Fossil-freeTM steel ja SSAB Zero® -teräs

SSAB Fossil-free™ steel valmistetaan vallankumouksellisella HYBRIT
®-teknologialla, jonka SSAB on kehittänyt kaivosyhtiö LKAB:n ja energiayhtiö Vattenfallin kanssa. Sen sijaan, että hiiltä käytettäisiin poistamaan happea rautamalmista, HYBRIT®-teknologia käyttää fossiilivapaalla sähköllä tuotettua vetykaasua rautasienen valmistamiseen teräksen tuotantoa varten. Hiilidioksidipäästöt eliminoidaan, ja sivutuotteena on vesi. SSAB Zero® on terästä, joka on valmistettu kierrätetystä teräsromusta käyttämällä fossiilivapaita energialähteitä, mikä johtaa käytännössä nollapäästöihin teräksenvalmistusprosessista. SSAB Zero® lanseerattiin kaupallisessa mittakaavassa vuonna 2023. (alle 0,05 kg CO2-päästöjä teräskiloa kohden Scope 1- ja 2-luokissa)*.

Lue lisää Manitou Groupista heidän verkkosivuiltaan. 


Lisätietoja:
Anna Molin, SSAB press officer, [email protected], +46 76 110 46 76 
Franck Lethorey, Manitou Group press contact, [email protected], +33 (0)7 86 70 85 62