Uudistettu FrameCalc ja uusi FrameFEM

SSAB on julkaissut uudistetun version FrameCalc optimointityökalusta, jonka laskentamoottori on rakennettu kokonaan uusiksi. SSAB on myös julkaissut uuden FrameFEM mitoitustyökalun, joka soveltuu yksityiskohtaiseen putkirakenteiden mitoittamiseen. Molemmat sovellukset FrameX perheessä tarjoavat selainpohjaisen käyttöliittymän, joka on suunniteltu mahdollisimman helppokäyttöiseksi.

Paranneltu FrameCalc

FrameCalc on optiomointityökalu teräskehille ja SSAB on täysin uudistanut sen laskentamoottorin. Uusi laskentamoottori tarjoaa merkittävästi paremman toimintavarmuuden ja suorituskyvyn, joka mahdollistaa suuremman määrän rakenneanalyysejä kohtuullisessa ajassa.

 

Uusi FrameFEM

FrameFEM on uusi työkalu rakennesuunnittelijoille, jonka avulla on helppo mitoittaa teräsrakenneputkista tehtyjä hitsiliitoksellisia rakennekokonaisuuksia 2D ympäristössä. Sovellus on saatavilla nykyaikaisen selainpohjaisen käyttöliittymän kautta, joka tarjoaa parannellun käyttökokemuksen edeltäjäänsä Winramiin verratuna. FrameFEM julkaistiin marraskuussa 2023.

FrameFEM korvaa toiminnallisuudellaan Winrami työpöytäsovelluksen, jonka kehittämisen SSAB on lopettanut.

 

Enemmän ominaisuuksia ja saumattomasti yhteensopivat selainpohjaiset sovellukset

Uudet selainpohjaiset sovellukset on suunniteltu toimimaan saumattomasti yhdessä tarjoten sujuvan mitoitusprosessin esisuunnittelu- ja rakennesuunnitteluvaiheisiin 2D rakenteille. Saumaton yhteensopivuus mahdollistaa merkittävästi nopeamman suunnitteluprosessin verrattuna vanhaan menetelmään, jossa optimoitu rakenne täytyi manuaalisesti siirtää ohjelmien välillä.

Selainpohjaisista sovelluksista käyttäjä saa käyttöönsä aina viimeisimmän version, jossa säilyy yhteensopivuus koko suunnitteluprosessin osalta vanhempiin versioihin päivitysten yhteydessä. Molemmat ohjelmistot tukevat uusimpia versioita eniten käytetyistä verkkoselaimista, esimerkkeinä Chrome, Edge ja Firefox.

Verkkoympäristössä laskentamallit tallennetaan palvelimille. Jokaisella käyttäjällä on omat projektit ja laskentamallit, joiden määrää ei ole rajoitettu. Kehityslistalla on uutena ominaisuutena tulossa mahdollisuus jakaa laskentamallien kopioita muille käyttäjille ja se otetaan käyttöön lähitulevaisuudessa.

 

 

Sisäänrakennetut EN 1993 suunnittelukriteerit

Sovellukset tarjoavat sisäänrakennetut EN 1993 standardiin pohjautuvat suunnittelukriteerit, jotka tekevät ohjelmien käytöstä mahdollisimman sujuvaa suunnittelijoille. Suunnittelukriteerit kattavat esimerkiksi stabiliteetti- ja lujuustarkastelut rakenneosille yhdessä kattavan liitosmitoituspaketin kanssa. FrameFEM ohjelman käyttöliittymässä sekä raportissa tulokset jokaiselle yksittäiselle käyttöasteelle ja geometriarajoitusehdolle on esitetty EN 1993 viittausten kanssa yhdessä kyseisen mitoitusyhtälön tuloksen kanssa.

 

 

Muutokset ja päivitykset laskennoissa

FrameCalc optimointityökaluun on lisätty uusi CO2 päästölaskuri. Laskuri ehdottaa käyttäjälle automaattisesti mahdollisuuksia vähentää CO2 päästöjä lujempien terästen avulla silloin kun sopiva ratkaisu löytyy.

 

 

Ilmainen käyttöoikeus

Molemmat sovellukset ovat ilmaisia käyttää kaikille. Rekisteröinti ja kirjautuminen on pakollista. Käyttäjätunnukset, jotka on luotu ennen 23.11.2023 ei enää toimi uusissa ohjelmissa, koska käyttäjätietohallinta korvattiin uudella versiolla päivityksen yhteydessä.

Ohjelmat löytyvät oheisten linkkien takaa:

FrameCalc

FrameFEM

Molemmat ohjelmat löytyvät myös SSAB verkkosivuilta SSAB Tubular Design Tools (linkki: apps.ssab.com/TubularDesignTools), mistä löytyy lisätietoa myös paalujen suunnitteluohjelmista.

 

Lisätietoa SSAB teräsrakenneputkista löytyy osoitteesta
www.ssab.com/brands-and-products/steel-categories/hollow-sections

Kategoria ja tunnisteet

Related articles

maalis 8

Tubular ECI – prosessimainen työkalu poikkeuksellisten tuotteiden käyttöönottoon

SSAB on tehnyt merkittäviä harppauksia digitaalisten myynnin tukiprosessien kehittämisessä