Norjan valtion väylävirasto Statens vegvesen valitsi sillan rakennusmateriaaliksi SSAB Weathering ML -teräksen sen poikkeuksellisen, erityisesti kylmissä lämpötiloissa säilyvän iskusitkeyden ansiosta. Etuna on pienempi hiilipitoisuus, mikä takaa myös erinomaisen hitsattavuuden. Siksi teräs soveltuu erinomaisesti laserhitsaukseen. Säänkestävä teräs valittiin myös siksi, että sillä pystyttiin pienentämään kunnossapitokustannuksia sillan koko käyttöiän ajalta, koska materiaalia ei tarvitse maalata. Projektin sijainnilla oli tässä päätöksessä keskeinen rooli. Säänkestävä teräs oli paras vaihtoehto edistykselliseen korroosiosuojaukseen, kun otettiin huomioon ympäristön alhainen kosteustaso ja sillan sijainti Ya-joella sekä se, ettei alueella käytetä tiesuolaa. Nämä seikat varmistivat, että SSAB Weathering ML -teräksen ominaisuudet sopivat täydellisesti tehtäväänsä. Samalla taataan, että maalia ei päädy saastuttamaan jokea.

Silta valmistettiin ensimmäisenä autoille tarkoitettuna siltana maailmassa kokonaan automatisoiduilla laserhitsausroboteilla, jotka tuottivat vahvat ja tarkat liitokset. Robottihitsausta tukivat lisäksi digitaaliset kaksoset ja 3D-mallinnus. Tämä lähestymistapa mahdollisti nopeamman, kustannustehokkaamman ja ympäristöystävällisemmän sillanrakennusmenetelmän perinteisiin rakennustapoihin verrattuna. Siltarakenteiden uusi hitsaustekniikka parantaa liitosten väsymisominaisuuksia perinteisiin hitsisaumoihin verrattuna, ja tulevaisuudessa ne voivat mahdollistaa ohuemmat teräsprofiilit.

”Valitsimme SSAB Weathering ML -teräksen sen vaikuttavan iskusitkeyden ja alhaisemman hiilipitoisuuden vuoksi, mikä tekee siitä täydellisen laserhitsaukseen. Säänkestävä teräs oli helppo valinta, sillä se alentaa käyttöiän aikaisia kustannuksia, sitä ei tarvitse maalata ja sillä on hyvin pieni ympäristövaikutus ekologisesti herkällä alueella. Lisäksi säänkestävä teräs varmistaa siltojen helpon ylläpidon,” sanoo Cato Dorum, Norjan valtion väylävirastosta.

SSAB Weathering -teräkset pidentävät siltojen käyttöikää ja kunnossapitotarve on vähäinen. Maalattujen säänkestävien terästen huoltomaalausvälit voivat olla kaksi kertaa pidemmät kuin muiden terästyyppien, mikä puolittaa huoltokustannukset.

SSAB Weathering -teräs tunnetaan kustannustehokkaana ja korroosionkestävänä ratkaisuna vaativiin projekteihin, kuten siltoihin. Säänkestävän teräksen maalaamattomaan pintaan muodostuu ajan myötä patinoitunut kerros sään vaihteluiden vuoksi. Tämä suojaava este hidastaa korroosiota. Teräksen uloimpaan kerrokseen muodostuva ruoste muuttuu suojaavaksi kerrokseksi, joka ehkäisee korroosiota. Tämä vähentää sillan ylläpitokustannuksia ja poistaa myös maalauksen aiheuttamat päästöt. 

”Esivalmistettujen säänkestävien ML-levyjen hitsaaminen oli huomattavan yksinkertaista, ja levyjen pinta osoittautui hitsaukseen hyvin sopivaksi. Yhteistyö eri sidosryhmien kanssa oli erittäin sujuvaa koko projektin ajan. Voin vain kiittää Tibnoria ja SSAB:tä palveluhenkisestä lähestymistavasta,” sanoo Hans Olav Rovde, Prodtex (robottien, digitaalisen kaksoissimuloinnin tarjoaja).

Valittu teräs, SSAB:n säänkestävä termomekaanisesti valssattu SSAB Weathering 355 (S355J5W+M) -teräs, tekee sillan rakentamisesta tehokkaampaa ja ympäristöystävällisempää. Tämä innovatiivinen teräs mahdollistaa saumattoman hitsauksen ilman esilämmitystä, mikä nopeuttaa valmistusprosessia ja säästää kallisarvoisia energiavaroja. Materiaalin poikkeuksellinen iskunkestävyys – jopa 50 asteen pakkasessa – ja sen erinomainen väsymislujuus tekevät siitä ihanteellisen valinnan vaativiin siltarakenteisiin.

Termomekaanisesti valssatun teräksen käyttö ei ainoastaan helpottanut hitsaamista ja kokoamista työmaalla, vaan myös mahdollisti robottilaserhitsaustekniikan hyödyntämisen saumattomasti. Tämä yhdistelmä poisti teräskomponenttien esilämmitystarpeen asennuksen yhteydessä, mikä teki rakennustyöstä sujuvampaa ja vähensi projektin ympäristövaikutuksia. Merkillepantavaa on, että teräs läpäisi sarjan tiukkoja testejä, jotka vahvistivat sen luotettavuuden ja lujuuden tosielämän tilanteissa.

Ya-joen sillan valmistanut Prodtex panosti hankkeessa korkeaan laatuun ja pienempään energiankulutukseen perinteisiin menetelmiin verrattuna. Vaikka painon vähentäminen ei ollut tämän projektin keskeinen tavoite, teräksen potentiaali oli tiedossa. SSAB:n toimittamat esivalmistetut levyt mullistivat valmistusprosessin nopeuttamalla tuotantoa, vähentämällä hukkaa ja pienentämällä logistiikkakuluja. Tämä innovatiivinen lähestymistapa paitsi paransi rakentamisen tehokkuutta myös vähensi ympäristövaikutuksia. Laserhitsaus kuluttaa vähemmän energiaa ja tuottaa vähemmän CO2-päästöjä kuin perinteiset hitsausmenetelmät. Prodtex AS:n uusi tekniikka on ympäristöystävällinen vaihtoehto, jota voidaan käyttää siltojen lisäksi monissa muissakin teräsrakenteissa. Ya-joen silta edustaa sillanrakentamisen tulevaisuutta ja yhdistää saumattomasti innovaatiot, vastuullisuuden ja tehokkuuden.

FAKTALAATIKKO:

Käytetty SSAB-tuote: SSAB Weathering 355
Paksuus: 8–30 mm
Sillassa käytetyn teräksen paino: yli 250 tonnia
Sillan mitat: pituus 48 metriä, leveys 9,6 metriä, nousu 1,6 metriä
 
Valmistaja: Prodtex AS
Asiakas: Statens vegvesen, Norja
Sijainti: Tynset, Norja