OperationAidin työntekijät purkavat SSAB:n teräksestä valmistettuja Ruukin kattotuotteita, joita muun muassa Vitaliy Sveredjukin ja Meleshchenko Oleksandrin ovat valmistaneet Ruukin tehtaalla Kopylivissa lähellä Kiovaa.

 

Ruukki Constructionin kattoprofiileilla, listoilla ja kiinnikkeillä voidaan rakentaa uudelleen yhteensä jopa 16 talon kokonaiset katot tai tehdä pienempiä korjauksia kymmeniin taloihin. Lahjoitettavat tuotteet valmistetaan joulukuun aikana SSAB:n väripinnoitetusta teräksestä Ruukin tehtaalla Kiovan lähellä. Kenttäuuneihin tarkoitettu teräs puolestaan toimitetaan Sarholms Plåtdetaljer AB:lle, joka valmistaa uunit.

 

OperationAid on hyväntekeväisyysjärjestö, joka auttaa Ukrainaa. Organisaatio keskittyy kiireellisimpien tarpeiden tunnistamiseen, varojen keräämiseen ja hankintaan sekä humanitaarisen avun ja lääketieteellisten laitteiden toimittamiseen Ukrainaan. SSAB ja Ruukki Construction lahjoittivat kattotuotteita Ukrainalle OperationAidin kautta myös joulukuussa 2022.

 

“On tärkeää, että osoitamme Ukrainalle ja ukrainalaisille jatkuvaa tukeamme ja tuomitsemme Venäjän sotatoimet. Ihailen suuresti ukrainalaisia työntekijöitämme, jotka ovat jatkaneet korkealaatuisten kattotuotteiden ja -palveluiden tarjoamista maassa, joka tarvitsee kipeästi jälleenrakennusta. Heidän turvallisuutensa on minulle äärimmäisen tärkeää”, sanoo SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist.

 

Marraskuussa vietettiin Ruukki Ukrainan 26. syntymäpäivää. Ruukki Constructionin tehdas Kiovan lähellä sijaitsevassa Kopylivissä toimii tällä hetkellä muutamana päivänä viikossa. Ruukilla on maassa yhteensä 71 työntekijää.

 

”Lahjoituksella voimme toivottavasti auttaa ukrainalaisia kestämään jälleen uutta kovaa talvea. Kuluneen vuoden aikana SSAB on tukenut Ukrainaa myös lahjoituksella UNHCR:n, YK:n pakolaisjärjestön kautta. Nyt tehtävä lahjoitus OperationAidille on luonteva jatko akuutissa hädässä,” sanoo SSAB:n kestävän kehityksen johtaja Christina Friborg.