Työntekijä Ruukin Kopylivin tehtaalla Ukrainassa.

"On erittäin tärkeää osoittaa tukea Ukrainalle tämän hirvittävän sodan jatkuessa", sanoo Martin Lindqvist, SSAB:n toimitusjohtaja. ”Materiaaleja lahjoittamalla voimme toivottavasti auttaa ihmisiä kestämään kovaa talvea. Meillä on työntekijöitä myös Ukrainassa, ja heidän hyvinvointinsa ja turvallisuutensa ovat edelleen meille etusijalla.

Uuneihin tarkoitettu teräs on lähetetty Sarholms Plåtdetaljer AB:lle, joka valmistaa yli 400 kenttäuunia. Tämä on yksi Väderstad AB:n käynnistämistä useista hankkeista. Lahjoitettujen kattoprofiilien, lamellien ja kiinnikkeiden avulla ukrainalaiset voivat puolestaan rakentaa uudelleen jopa 85 talon katot tai tehdä pienempiä korjauksia satoihin taloihin.

OperationAid on hyväntekeväisyysjärjestö, joka auttaa Ukrainaa. Organisaatio keskittyy kiireellisimpien tarpeiden tunnistamiseen, varojen keräämiseen ja hankintaan sekä humanitaarisen avun ja lääketieteellisten laitteiden toimittamiseen Ukrainaan.

Ruukin tehdas Kopylivissa, Ukrainassa.

Kenttäuuni