SSAB työskentelee HYBRIT-hankkeessa kumppaneidensa LKAB:n ja Vattenfallin kanssa. LKAB:n alueelle Ruotsin Jällivaarassa rakennetaan demonstraatiolaitos rautasienen valmistamiseksi. Tuon tuotantolaitoksen volyymit on tarkoitettu SSAB:n vihreään siirtymään.

Raahen vaihtoehdon tutkiminen Fortumin kanssa tämän lisäksi oli yksi vaihtoehto muiden joukossa. SSAB ja Fortum ovat todenneet yhdessä, ettei nykyisillä edellytyksillä ollut mahdollista löytää kaupallista mallia, joka olisi sopiva kummallekin yhtiölle, eikä jatkotoimista ole sovittu.

SSAB jatkaa pohjoismaisen ohutlevytuotantonsa vihreää siirtymää suunnitelmien mukaisesti eikä tämän selvityksen päättymisellä ei ole siihen vaikutusta.

Yhtiön hallitus teki tammikuussa 2022 suuntaa-antavan päätöksen yhtiön pohjoismaisen ohutlevytuotannon perusteellisesta uudistamisesta ja vihreän siirtymän nopeuttamisesta. Yhtiön oma tuotanto on suurelta osin fossiilivapaa arviolta noin vuonna 2030. Raaheen ja Luulajaan rakennetaan uusi minimill-pohjainen tuotanto. Raahen ja Luulajan investointien järjestyksestä odotetaan päätöstä ensi vuonna.