SSAB:n putkituotteiden johtaja Petteri Steen kertoi, että tätä kasvokkain tapahtuvaa tapahtumaa on odotettu jo kovasti. Kaksi edellistä vuotta tapahtuma on järjestetty koronatilanteen takia vain verkossa. ”Nyt vihdoinkin pääsemme tapaamaan asiakkaita, suunnittelijoita ja muita sidosryhmiä kasvotusten. Tapahtumaan saapui jälleen suuri määrä kiinnostuneita. Eikä ihme, sillä onhan kattaus todella mielenkiintoinen. On ilo huomata, kuinka tärkeänä ja arvostettuna tapahtumaamme pidetään”, iloitsee Petteri.

Petteri Steen, SSAB:n putkituotteiden johtaja

Hienon vivahteen tapahtumalle antaa se, että tänä vuonna tapahtuma järjestettiin ensimmäistä kertaa Mall of Triplassa, joka on aikanaan perustettu SSAB:n teräspaalujen varaan. Paalutuotelinjan johtaja Petri Suonpuro kertoo Mall of Triplan paalutusten olleen merkittävä projekti vuosina 2015-2016.  ”Triplan työmaalle toimitettiin yhteensä lähes 6 kilotonnia SSAB:n Oulaisten tehtaan valmistamia paalutuotteita. Merkittävin osuus toimituksista oli meidän RD-paaluseinää, kokonaisuudessaan noin 17 km eli noin 5 kilotonnia”, kertoo Petri.

Petri Suonpuro, SSAB:n paalutuotelinjan johtaja

Asiapitoisen päivän aikana kuultiin monipuolinen tarjonta esityksiä. Ensimmäistä kertaa Teräspaalupäivässä ja Suomessa vieraillut Dennis Jensen, Per Aarsleffista piti mielenkiintoisen esityksen Södertäljen kanaali -projektista. Dennis antoi hyvää palautetta SSAB:n joustavasta toiminnasta ja kiitteli helppoa yhteistyötä Ruotsin paalumyynnin kanssa.

Dennis Jensen, Per Aarsleff, projektipäällikkö

Vuoden 2023 Teräspaalupäivä päättyi SSAB:n Raahen tehtaanjohtaja Jarkko Matkalan esitykseen. Terästuotantoa Raahessa on ollut jo 1960-luvulta asti. Tällä hetkellä työntekijöitä on noin 2500 ja tehdas on alueen suurin työllistäjä. Jarkko kertoi Raahen tehtaan olevan mielenkiintoinen kokonaisuus, sillä tehdasalueella on tehtaita tehtaiden sisällä. Raahen tehdas valmistaa kaikki SSAB:n paaluputkien raaka-aineet, joten SSAB:n paalutuotteet toimitetaan asiakkaille maantieteellisesti lähellä toisiaan sijaitsevien tuotanto- ja toimitusketjujen kautta.

Jarkko Matkala, SSAB Raahen tehtaanjohtaja

Mutta miltä näyttää tulevaisuus? SSAB:n tavoitteena on korvata nykyinen ohutlevytuotantojärjestelmä Pohjoismaissa fossiilivapaalla teräksellä, sekä minimill-pohjaisella tuotannolla. Päivän päätteeksi vieraat saivat pienen maistiaisen tulevaisuudesta ja näkivät, miten terästuotanto tulee muuttumaan tulevien vuosien aikana. Seuraa SSAB:n matkaa kohti fossiilivapaata terästä: SSAB:n fossiilivapaa teräs

 

Pääset tutustumaan päivän aikana esitettyihin materiaaleihin täältä:

SSAB:n Teräspaalupäivä 2023