S&P Dow Jones Indices, maailman johtava indeksien tuottaja, on julkistanut tämän vuoden Dow Jones Sustainability Index -arvioinnin tulokset. Dow Jones Sustainability Europe -indeksiin kuuluvat johtavat eurooppalaiset yritykset kestävän kehityksen näkökulmasta määriteltyinä ympäristöön, sosiaalisiin kysymyksiin ja hallintoon (ESG) liittyvin kriteerein.

”SSAB:n ESG-kokonaispistemäärä parani viime vuoteen verrattuna. Merkittävimmät tekijät liittyivät hallintotapaan ja yhteiskuntavastuuseen, ja myös ympäristöjalanjälkemme läpinäkyvyys vaikutti tulokseen. SSAB saavutti parhaan mahdollisen pistemäärän (100/100) kahdessa alakategoriassa, jotka olivat ympäristö- ja sosiaalisen vastuun raportointi”, kertoo ESG Manager Anna Viefhues.

”Olemme erittäin ylpeitä siitä, että pääsimme mukaan indeksiin. Se tukee visiotamme ja strategiaamme sekä osoittaa, että olemme sitoutuneet kestävään kehitykseen. Emme ole ainoastaan terästeollisuuden vihreän siirtymän edelläkävijöitä, vaan sijoituksemme osoittaa myös sen, että ymmärrämme vastuullisuustyömme kaikki ulottuvuudet. Tietenkin meillä on vielä paljon tehtävää, ja arviointi antaa myös osviittaa siitä, missä meillä on parantamisen varaa”, EVP and Head of Sustainability Christina Friborg toteaa.