Tutkimuskeskuksen ja tehtaan konttorin yhdistävän uuden kiinteistön suunniteltu kokonaispinta-ala on noin 7800 neliömetriä. Työhuoneita sekä muunneltavia työskentelytiloja rakennukseen tulee noin sadalle henkilölle. Uusien tilojen valmistuttua niissä työskentelevät muun muassa tuotannon tuen, tutkimus- ja kehitystyön, henkilöstöhallinnon ja myynnin henkilöstöä sekä tehtaan johto.

Laboratorio- ja toimistotilojen lisäksi rakennukseen tulee neuvotteluhuoneita, yhteisiä tiloja sekä auditorio. Uudet tilat ovat osin muunneltavia ja mahdollistavat modernit työskentelytavat.

Uuden tutkimuskeskuksen ja hallintorakennuksen myötä saamme uudenaikaiset työtilat, jotka mahdollistavat entistä paremman yhteistyön ja tiimien välisen vuorovaikutuksen. Uudet tilat parantavat työnkulkua ja tehokkuutta, kun saamme eri toimintojen edustajia saman katon alle, kertoo tehtaanjohtaja Jarkko Matkala.

Tehdasalueelle, pohjoisen sisäänkäynnin läheisyyteen nousevassa uudisrakennuksessa käytetään SSAB:n teräsrakenteita, ja yhtiön omat tuotteet ovat näkyvästi esillä myös julkisivussa sekä sisätiloissa. Rakennus on suunniteltu energiatehokkaaksi ja työskentelytilat turvallisiksi.

Rakentaminen aloitetaan 2022 keväällä ja tavoitteena on, että uusi tehtaan konttori otetaan käyttöön vuoden 2023 lopulla ja tutkimuskeskus vaiheittain maaliskuuhun 2024 mennessä.

Lisätietoja:
Jarkko Matkala, tehtaanjohtaja, [email protected] puhelin: +358 20 5922 257