Electric car

Jo tänä vuonna SSAB pystyy toimittamaan vedyn avulla valmistettua terästä asiakkailleen prototyyppejä varten. Vuonna 2026 alamme myydä fossiilivapaata terästä kaupallisessa mittakaavassa. 

"Kampanjamme tavoitteena on tehdä ihmiset tietoisiksi piilevistä hiilijalanjäljistä ja teräksen merkittävästä roolista nykyaikaisessa yhteiskunnassa. Pidämme polkupyöriä, tuulivoimaloita ja sähköautoja ymmärrettävästi ympäristöystävällisinä, mutta itse asiassa terästeollisuuden osuus maailman hiilidioksidipäästöistä on 7 %", sanoo SSAB:n viestintäjohtaja Viktoria Karsberg.

Kampanja toteutetaan kesäkuussa, ja sen tavoitteena on tavoittaa loppukäyttäjiä sekä lisätä yleistä tietoisuutta teräksen hiilidioksidivaikutuksista ja parempien ratkaisujen kiireellisyydestä. 

"Mediastrategiamme perustuu laajaan lähestymistapaan, jossa pyrimme tavoittamaan yleisöä ensisijaisesti digitaalisia kanavia hyödyntäen. Digitaalinen painopiste mahdollistaa myös kampanjan kohdistamisen ihmisiin, joita ilmastonmuutos ja ratkaisumme erityisesti kiinnostavat", kertoo SSAB:n brändijohtaja Fredrik Thor.

Kampanjassa esitellään teemoja ja tuotteita, joita yleisesti pidetään kestävinä ja vihreinä "ilmastosankareina". Kaikissa niissä on kuitenkin teräksen aiheuttama piilevä hiilijalanjälki. Sanomana on, että pian ne kaikki voivat olla fossiilivapaita, että terästeollisuus muodostaa 7 % kaikista maailman hiilidioksidipäästöistä ja että lisätietoa siirtymisestämme täysin fossiilivapaaseen toimintaan löytyy osoitteesta ssab.fi/fossiilivapaa.

Wind turbine

"Haluamme inspiroida myös muita tarjoamaan fossiilivapaita ratkaisuja. Kampanjan tavoitteena on herättää keskustelua teräksen lisäksi myös tuotteiden ja palveluiden koko hiilijalanjäljestä", Fredrik sanoo.  
Osoitteesta ssab.fi/fossiilivapaa löytyy videoita ja artikkeleita, jotka antavat aiheesta lisätietoa.  

Kampanja on luotu yhteistyössä Forsman & Bodenfors -mainostoimiston kanssa.