Juhana Enqvist ja Niko Korte.

SSAB ja hitsausalan digitalisoinnin edelläkävijä, Kemppi, ovat onnistuneet yhdistämään SSAB SmartSteel- ja Kemppi WeldEye-pilvipalvelut toisiinsa perusainetietojen käsittelyn tehostamiseksi hitsaustuotannossa. Onnistuneen pilottikokeen tulokset ovat nyt kumpaakin digitaalista palvelua käyttävien yritysten saatavilla.

”Pilvipohjaisten alustojen kehittäminen on uusi tapa tehdä yhteistyötä”, toteaa SSAB:n Senior Manager of Digital Business Development Niko Korte. ”Pyrimme kohti materiaalien Internetiä. Jokainen tämäntyyppinen hanke vie meidät lähemmäksi täydellistä jäljitettävyyttä ja terästä, jolla on digitaalinen identiteetti. Odotamme innolla tulevaisuutta ja kumppanuuksia, joiden avulla sitä muokataan.” 

”Pilottikokeen tulokset ovat lupaavia”, kertoo Kempin Chief Digital Officer Juhana Enqvist. ”Ainestodistukset lähetetään nyt automaattisesti WeldEye-palveluun. Asiakkaat saavat kattavan kokonaiskuvan hitsausprosessissa käytettävistä perusaineista, kun he voivat skannata tuotteet SmartSteel-sovelluksella, saada ainestodistukset automaattisesti ja dokumentoida samalla kaiken.” 

Hitsausasiakirjojen kerääminen vie aikaa. Asiakirjat on kerättävä eri järjestelmistä ja varsinainen dokumentointi tehdään manuaalisesti. Kempin hitsauksen hallintaohjelmisto WeldEye yksinkertaistaa prosessia keräämällä hitsausparametrit digitaalisesti työasemilta, ja sen avulla voidaan jopa säätää hitsauslaitteet digitaalisten hitsausohjeiden (dWPS) mukaisesti. SSAB automatisoi prosessia entisestään tarjoamalla teräksen tiedot automaattisesti osaksi dokumentaatiota sovellusrajapinnan (API) kautta. SSAB SmartSteel on teräksen digitaalinen identiteetti, johon tallennetaan kaikki teräkseen liittyvät tiedot aina valmistuksesta toimitukseen, käsittelyyn, käyttöön ja kierrätykseen. Toukokuussa 2018 julkistetun SmartSteel 1.0 -sovelluksen avulla teräs voidaan skannata, jolloin sen ainestodistus on helposti saatavilla. Nyt SSAB tarjoaa asiakkailleen rajapinnan, jonka avulla perusaineiden tiedot ja ainestodistukset voidaan lähettää hitsauslaitteisiin automaattisesti. Tämä vähentää manuaalisia tehtäviä, nopeuttaa laitteiden säätämistä, pidentää kaariaikaa ja vähentää korjausten määrää. Sen avulla hitsausprosessi voidaan myös dokumentoida automaattisesti. 

Onnistuneen pilottikokeen jälkeen ne SSAB:n asiakkaat, jotka jo käyttävät Kempin WeldEye-ohjelmistoa, voivat ryhtyä käyttämään uutta palvelua ja saada materiaalitiedot automaattisesti SmartSteel-pilvipalvelusta. SmartSteel-ratkaisua hyödyntävien palveluiden kehittämisestä kiinnostuneet uudet kumppanit voivat ottaa yhteyttä SSAB:hen. 

Lisätietoja:
Niko Korte, Senior Manager of Digital Business Development, SSAB,
[email protected], +358 50 3144 544
Juhana Enqvist, Chief Digital Officer, Kemppi, [email protected], +358 44 2899 694