SSAB Domex PlusUusi teräs parantaa niiden yritysten suorituskykyä, jotka valmistavat monimutkaisia komponentteja stanssaamalla, lävistämällä, leikkaamalla ja muovaamalla. Se sopii erityisen hyvin suuria määriä valmistaviin automaattisiin tuotantolinjoihin.

Teräs premium-luokan kärkeä

SSAB Domex® Plus kuuluu ehdottomasti teräksiin, jotka muuttavat monien käsitystä terästen mahdollisuuksista jopa verrattuna tämän päivän premium-teräksiin. Tuotantoprosessi mahdollistaa teräkselle erittäin hienon mikrorakenteen, joka takaa entistä paremmat mekaaniset ominaisuudet.

SSAB Domex® Plus -teräkselle taataan iskusitkeys jopa -60 °C:ssa. Tyypillinen iskusitkeysarvo on 300 J -20° C:n lämpötilassa.

Mekaanisesti leikatut reunat ovat käytännössä purseettomia. Leikkauspinta on erittäin sileä eikä sisällä mikrohalkeamia edes työskenneltäessä suurilla leikkausnopeuksilla.

Erinomainen paikallinen muovattavuus on toinen tärkeä ominaisuus. Teräs mahdollistaa suuret muovausasteet ja pienet taivutussäteet ilman halkeamia, mikä parantaa tuotosta ja lopullisen tuotteen laatua merkittävästi.

Työkaluystävällinen teräs

SSAB Domex® Plus -terästä voidaan käyttää automaattisissa prosesseissa, vaikka työkalut olisivat kuluneet. Kun lävistystyökalun reunat tylsyvät ja työkaluvälykset kasvavat, SSAB Domex® Plus toimii edelleen. Pidemmät tuotantojaksot ja vähäisemmät työkalun vaihdot tekevät tuotannosta tietysti kustannustehokkaamman. 

Lisätietoja uudesta SSAB Domex® Plus -teräksestä saat ottamalla yhteyttä: 

Daniel Sund, Product Manager Hot rolled strip products

[email protected]