Autoteollisuuden asiakassegmentti käyttää paljon premium-terästuotteita. SSAB on tehnyt suuria investointeja voidakseen tarjota eri käyttötarkoituksiin sopivia teräslaatuja. Premium-tuotteet ovat keskeisessä asemassa myös tavoitteessamme kasvaa muilla segmenteillä.

”SSAB:n premium-terästuotteet koostuvat toisaalta autoteollisuudelle suunnatuista Docol®-tuotteista sekä toisaalta muille ensisijaisille segmenteille suunnatuista tuotemerkeistä. Olemme koonneet premium-tuotteet tuoteperheisiin riippuen siitä, minkälaista lisäarvoa ne tuottavat markkinoilla ja eri segmenteissä. Brändituotteemme tuovat lisäarvoa ja auttavat asiakkaita ymmärtämään, mitä premium itse asiassa tarkoittaa”, sanoo Matts Nilsson, Head of Market Development, SSAB Europe.

Mitä premium tarkoittaa?

”SSAB on laatinut selkeän luettelon niistä ominaisuuksista, joita premium-tuotteilla on oltava. Ensinnäkin premium tarkoittaa asiakasarvoa. Premium-tuotteet tehostavat asiakkaidemme tuotantoa ja lisääävät asiakkaiden lopputuotteiden houkuttelevuutta markkinoilla. Premium tarkoittaa myös taattua tuotelaatua – tiukkoja toleransseja sekä hyviä materiaaliominaisuuksia, kuten parempaa pinnanlaatuatai matalaa jäännösjännitystä. Ja kolmanneksi tekninen tuki on osa jokaista premium-tuotetta” Matts Nilsson jatkaa.

Kaikki premium-tuotteet ovat tavallisia tuotteita suorituskykyisempiä, minkä vuoksi niiden käyttöarvo on korkeampi. Lisäksi premium-tuotteemme vastaavat perustuotteita paremmin kestävän kehityksen vaatimuksiin.

Premium-tuoteperheet

SSAB Laser® on laserleikkaukseen optimoitu teräs. Tämä merkitsee aiempaa suurempaa tuottavuutta ja vähäisempää ongelmien määrää automaattisissa leikkausprosesseissa ̶ tiukat tuotteen toleranssit , laserleikkaukseen optimoitu pinnanlaatu ja taattu tasomaisuus sekä ennen laserleikkausta että sen jälkeen. Tarjoamme SSAB Laser® -tuotteita sertifioitujen jakelukumppanien kautta loppuasiakkaille lyhyin toimitusajoin.

GreenCoat® on kestävän kehityksen mukainen maalipinnoitettu teräs. Patentoidun ruotsalaista rapsiöljyä sisältävän biopohjaisen maalitekniikan ansiosta voimme tarjota ympäristöystävällistä ja pitkään kestävää tuotetta kattoihin ja julkisivuihin. Lisäksi GreenCoat® on arkkitehtien uusi maalipinnoitettu suosikkimateriaali.

Karkaistavat SSAB Boron -teräkset on optimoitu vaativaa muovausta tarvitseville lujille ja kulutuskestäville lopputuotteille. Uusi SSAB M43 -teräs on tarkoitettu lähinnä maatalouden käyttökohteisiin. Sen voi karkaista veden avulla ilman välitöntä päästölämpökäsittelyn tarvetta, mutta siitä huolimatta sen kovuus ja iskunkestävyys ovat korkeita. Yksinkertainen prosessi säästää aikaa ja energiaa sekä vähentää hiilidioksidipäästöjä.

SSAB Multisteel tuottaa lisäarvoa toimitusketjun alussa. Materiaali täyttää monien eri standardien vaatimukset, minkä vuoksi jakelijoiden ei tarvitse pitää useaa eri materiaalia varastossa asiakkaiden tarpeisiin vastaamiseksi. SSAB Multisteel -teräksiä on tällä hetkellä tarjolla vain Suomessa, mutta aiomme viedä tuotteita myös muihin eurooppalaisiin maihin.