"Olemme monin tavoin jo nyt edelläkävijöitä, ja haluamme olla sitä myös tulevaisuudessa. Kestävän kehityksen trendi on muuttamassa terästeollisuutta. Ilmastonmuutoksen vaikutusten lieventäminen vaatii tuntuvia toimenpiteitä. Uudet tavoitteemme ovat erittäin kunnianhimoisia, mutta olemme varmoja, että pystymme saavuttamaan ne. Tavoitteiden saavuttaminen vaatii suuria ponnisteluita koko organisaatiolta yhdessä valtiojohdon, tutkimusinstituuttien, yliopistojen ja muiden kumppanien kanssa”, SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist sanoo.

Päämäärä: Fossiilivapaa 2045

Yksi SSAB:n uusista tavoitteista on siirtyä HYBRIT-aloitteen kautta vaiheittain kohti fossiilivapaata teräksentuotantoa. Lisäksi yrityksen pyrkimyksenä on poistaa muut fossiiliset päästöt. Siten koko yrityksen toiminta olisi fossiilivapaata vuoteen 2045 mennessä. Masuunit vastaavat noin 90 % kokonaispäästöistä. Jäljellä olevat 10 % ovat peräisin pääosin lämmitysuuneista, mutta myös sisäisistä kuljetuksista.

"Pyrimme jatkuvasti vähentämään tuotannon ympäristövaikutuksia. SSAB on jo yksi tehokkaimmista teräksenvalmistajista CO2-päästöjen suhteen. Koko toimintamme saaminen fossiilivapaaksi vaatii monien eri aloitteiden onnistumista. HYBRIT yksinään ei riitä. Meidän on myös vähennettävä ostetun energian määrää, hyödynnettävä jäännöstuotteita, hankittava kestävän kehityksen mukaisia raaka-aineita ja huolehdittava fossiilivapaista sisäisistä kuljetuksista", Martin Lindqvist jatkaa.

SSAB on aiemmin julkaissut ympäristö- ja energiatavoitteet vuodelle 2019.

Päämäärä: Asiakkaiden lopputuotteiden käytön hiilidioksidipäästöjen 10 miljoonan tonnin vuotuinen vähennys 2025

Uusi SSAB:n kestävään tuotevalikoimaanliittyvä tavoite tarkoittaa sitä, että käyttämällä SSAB:n erikoislujia teräksiä asiakkaat voivat vähentää lopputuotteiden käytön aikaisia vuotuisia hiilidioksidipäästöjään 10 miljoonalla tonnilla – tämä määrä vastaa SSAB:n omia suoria hiilidioksidipäästöjä. Vähennykset voidaan saavuttaa kahden aloitteen kautta: 7,8 miljoonan tonnin vähennykset SSAB EcoUpgraded -toimitusten kautta ja 2,2 miljoonan tonnin vähennykset Automotive Premium Upgrade -toimitusten kautta vuoteen 2025 mennessä.

"SSAB:n teräksillä valmistetaan tuotteita, joiden käyttö kuluttaa usein paljon energiaa. Auttaessamme asiakkaitamme valmistamaan kevyempiä ja vähemmän polttoainetta kuluttavia tuotteita voimme myös edistää hiilidioksidipäästöjen vähentämistä. Esimerkiksi raskaan kuorma-auton osalta käyttövaiheen päästöt ovat yhdeksän kertaa korkeammat kuin kuorma-auton kaikkien osien valmistamisessa muodostuvat päästöt", EVP, henkilöstöstä ja kestävästä kehityksestä vastaava johtaja Maria Långberg sanoo.

Päämäärä: Vastuullinen kumppani

SSAB haluaa olla myös vastuullinen kumppani kaikkien sidosryhmiensä kanssa.

"Vastuullisena kumppanina toimiminen koostuu monista aloitteista ja alueista. Se sisältää mm. tapamme parantaa turvallisuutta, yhteistyömme tavarantoimittajiemme kanssa, liiketoiminnan etiikan, monimuotoisuuden turvaamisen ja osaamisen johtamisen, jolla varmistamme houkuttelevuutemme työnantajana", Maria Långberg sanoo.

SSAB pyrkii olemaan maailman turvallisin teräsyhtiö. Yrityksen tavoitteena on nolla työtapaturmaa, työhön liittyvää vammaa tai työhön liittyvää sairautta.

SSAB:n aiemmin julkaisema sukupuolten välinen monimuotoisuustavoite on yhä voimassa. Tavoitteena on, että yrityksen korkeimmasta johdosta 30 % on naisia vuoden 2019 loppuun mennessä (vuonna 2015 osuus oli 23 %).

Lisätietoja:
Viktoria Karsberg, konserniviestinnän johtaja, [email protected], puhelin: +46 72 233 5288

Lue lisää SSAB EcoUpgraded -konseptista