Tin Housen on suunnitellut palkittu arkkitehti Henning Stummel. Rakennuksen omaleimaisissa teräksisissä ulkopinnoissa on käytetty SSAB:n valmistamaa GreenCoat PLX Pro BT -tuotetta. SSAB tunnetaankin maailman parhaisiin lukeutuvien terästuotteiden valmistajana.

”Ennen kuin valitsimme GreenCoat-tuotteen, tutustuimme kaikkiin saatavilla oleviin materiaaleihin. Meille oli tärkeintä varmistaa, että rakennuksen väri tulisi kestämään pitkään eikä haalistuisi, jotta rakennus säilyttäisi omaleimaisen ulkoasunsa vielä vuosikymmeniä. Yhtä tärkeää on se, että GreenCoat PLX Pro BT -teräksen pinnoite on ympäristötietoinen”, Stummel kertoo.

  

GreenCoat PLX Pro BT -tuotteessa on käytetty patentoitua biopohjaista pinnoiteteknologiaa (BT), jossa merkittävä osa perinteisistä fossiilisista öljyistä on korvattu ruotsalaisella rypsiöljyllä.

Peltisepät tuntevat GreenCoat PLX Pro BT -tuotteen erityisesti siitä, että sitä on helppo muovata käsin ja sen väri säilyy pitkään. Tuote kestää myös erinomaisesti korroosiota, UV-säteilyä ja naarmuuntumista.

Iconic Awards on ensimmäinen puolueeton kansainvälinen arkkitehtuuri- ja suunnittelupalkinto, joka keskittyy arkkitehtuurin, suunnittelun, rakentamisen ja rakennusteollisuuden väliseen vuorovaikutukseen.

Palkinto myönnetään uraauurtavasta arkkitehtuurista, innovatiivisista tuotteista ja ympäristötietoisuuden edistämisestä arkkitehtuurin, rakentamisen, kiinteistöalan ja rakennusteollisuuden eri osa-alueilla. Palkintokategorioita on viisi.

Tin House on jo aiemmin selviytynyt jatkoon BD:n Architect of the Year Awards 2017 -kilpailun Individual House -kategoriassa Isossa-Britanniassa. Se on myös voittanut RIBA London Award 2016 -palkinnon ja ollut finalistina World Architecture Festival 2016-, RIBA National House of the Year 2016- ja Stephen Lawrence Prize 2016 -kilpailuissa.