”JU Solar Teamin tavoite on ’rakentaa auto, joka on kilpailukykyinen maailmanlaajuisesti’. He ovat todella asettaneet riman korkealle uuden sukupolven tuotekehitykselle. Tiimi aikoo ajaa autollaan 3 000 kilometriä Australian mantereen läpi käyttäen ainoastaan aurinkovoimaa. Auton rakenteen on oltava kevyt, jotta tässä voidaan onnistua”, kertoo Linda Petersson, University Steel Prize -tuomariston puheenjohtaja.

Kun hiilikuitu vaihdettiin optimoituun muotoiluun, jossa käytettiin erikoisterästä, saatiin auton korin ja alustan painoa kevennettyä yli 35 %.

”Yhdessä kahdeksan henkilön projektitiimi ja 17 henkilön insinööritiimi kehittivät innovatiivisen ratkaisun. Sitoutuminen ja kyky keksiä uusia ratkaisuja nostivat JU Solar Teamin University Steel Prizen voittajaksi tänä vuonna”, jatkaa Linda.

University Steel Prize on kilpailu, joka haastaa kaikki insinööriopiskelijat ympäri maailman kehittämään uusia ratkaisuja erikoislujista teräksistä. Vuosien aikana olemme nähneet tuomaristoa inspiroivia tuotteiden päivityksiä, menetelmiä, konsepteja ja muotoiluja. JU Solar Team on viides University Steel Prize -kilpailun voittaja.

Lisätietoja:
Viktoria Karsberg, konserniviestinnän johtaja, [email protected],
puhelin: +46 72 233 5288

Linda Petersson, Manager, Knowledge Service Center, [email protected],
puhelin:
+46 70 2150267.