Muissa materiaaleissa esiintyy usein vaihtelua, joka saa samasta designista huolimatta materiaalin käyttäytymään vaihtelevasti. Docol R8 -putkilla on yhtenäiset ominaisuudet, joiden avulla on mahdollista kehittää rakenteita ja alustoja tarjoamaan sama, hyvä suorituskyky uudestaan ja uudestaan.

Helppo työstää

Yksi Docol R8 -putken tarjoama etu kilpa-autojen suunnittelijoille ja mekaanikoille on sen hyvä hitsattavuus. Koska Docol R8 -putki on matalaseosteinen ja sillä on puhdas, oksiditon pinta, sitä voidaan helposti liittää yhteen hitsaamalla myös muiden terästen kanssa. Esilämmitys ei ole välttämätöntä, ja hitsausvyöhykkeen ominaisuudet ovat lähempänä perusaineen ominaisuuksia.

Docol R8 -putken taivutus puolestaan onnistuu tavallisimmilla taivutustyökaluilla.

Hyvä muovattavuus – turvallisuuskysymys

Alustojen ja turvakaarten valmistamisessa Docol R8 -putkien etuna on hyvä muovattavuus: Docol R8 pystyy absorboimaan paljon energiaa ennen murtumista. Turvallisuuden kannalta tämä on tärkeää paitsi törmäyksessä, myös ajajan pelastamisen yhteydessä. Testeissä on osoitettu, että romuttuneen alustan leikkaaminen on helpompaa, kun alusta on valmistettu Docol R8 -putkista.

Testattu ja arvioitu

Docol R8 -putki on testattu ja arvioitu kattavasti, ja sillä on SFI:n hyväksyntä. Sillä on myös NHRA:n, SCCA:n, BMW Car Clubin, Powrin ja Can Am Sprint Seriesin virallinen hyväksyntä. Docol R8 -putkia käytetään kiihdytysautoissa, rallisprint-autoissa, kääpiöautoissa, moottoripyörissä, urheiluautoissa, uudempien mallien autoissa, muokatuissa autoissa ja karting-autoissa.

This is how to bend the Docol R8 Tube for racing safety cages: https://youtu.be/0enwhMXvfZ4

How to best weld a Docol R-Series tube for racing: https://youtu.be/n1-5_gjUBIU