SSAB Domex Tube rakenneputket –käsikirja on tarkoitettu erityisesti teräsrakennesuunnittelijoille. Edellinen painos vuodelta 2012 on ollut hyvin suosittu, ja nyt SSAB:n ja Ruukin yhdistymisen ja uusien tuotenimien myötä haluamme tuoda asiakkaillemme päivitetyn version. Rakenneputkikäsikirjasta julkaistaan myös englanninkielinen versio myöhemmin syksyllä. Uusi ohutseinäputkikäsikirja, joka on sisällöltään selvästi laajempi vuoden 1996 versioon verrattuna, käsittelee muun muassa muovattavia SSAB Form ja korkealujuuksisia Docol putkia sekä putkien käyttöä aiempaa kattavammin. Käsikirja julkaistaan vain englanniksi. 

Kokonaan uutta on puolestaan teräsrakennesuunnittelijoille tarkoitettu FrameCalc –suunnittelutyökalu, joka nopeuttaa ja helpottaa putkiristikoiden suunnittelua, erityisesti lujilla rakenneputkilla. Työkalu suunnittelee ja optimoi rakenteen täysin automaattisesti lähtötietojen perusteella. Sen avulla suunnittelija pystyy hyvin nopeasti hahmottamaan valmistus- ja materiaalikustannusten vaihtelun erityyppisillä tai eri lujuusluokan teräksistä suunnitelluilla rakenteilla. Vastaavaa työkalua ei ole missään muualla tarjolla, SSAB on kehittänyt sitä yhdessä yhteistyökumppaneidensa, muun muassa Tampereen Teknillisen Yliopiston kanssa. Työkalu on SSAB:n asiakkaille ilmainen.

SSAB Domex Tube Rakenneputket EN 1993 – käsikirja PDF
Precision steel tube handbook – compliation of training material for bending, welding and coating PDF