Hardox on tuttu nimi monilla teollisuudenaloilla yli 40 vuoden ajalta. Aina, kun teräs altistuu hankaaville materiaaleille, Hardox parantaa tuottavuutta ja pidentää käyttöikää. Vuosien varrella SSAB on kehittänyt Hardox-terästä jatkuvasti parantaen sen kovuutta ja sitkeyttä.

Yksi alue on ollut Hardox-teräkselle haaste: kulumistilanteet lämpötiloissa 300–500 °C*. Perinteisten nuorrutuskarkaistujen, kulutusta kestävien terästen kovuus huononee merkittävästi korkeammissa lämpötiloissa.

SSAB suosittelee yleensä tällaisiin olosuhteisiin Toolox-koneistus- ja työkaluterästä. Se kestää erittäin hyvin kulutusta ja säilyttää alkuperäisen kovuutensa ja muodon vakauden korkeissa lämpötiloissa. Vaikka Toolox selviytyy hyvin teknisestä näkökulmasta, se on tarkoitettu pääasiassa vaativiin koneistussovelluksiin. Tällaisia ovat esimerkiksi sulan messingin, alumiinin ja lasin muovaus.

Nyt SSAB on siirtänyt Toolox-teräksen kuumankestävyysominaisuudet Hardox HiTemp -teräkseen. Se on uusi Hardox-teräslaatu, jota voi tilata syyskuusta 2016 alkaen. Hardox HiTemp -teräksen ominaisuudet saavutetaan käyttämällä korkealaatuisia raaka-aineita ja tarkoin säädeltyä valmistusprosessia. Hardox HiTemp -teräs tarjoaa kustannustehokkaan ratkaisun kulumiskestävyyden mahdollistamiseen korkeissa lämpötiloissa.

Hardox HiTemp -terästä toimitetaan levynä 15–30 mm:n paksuuksissa. Sitä voidaan leikata, hitsata ja koneistaa samoilla konepajakoneilla ja -teknologioilla kuin perinteistäkin terästä.

Lisätietoja Hardox HiTemp -teräksen suorituskyvystä antaa

Jenny Brandberg Hurtig Ph.D.

Kulutuslevyjen tuotepäällikkö, SSAB Special Steels

Puhelin: +46 155 25 46 18   Matkapuhelin: +46 70 237 30 85

Sähköposti: [email protected]

*Lämpötilaväli ei ole tarkka ja riippuu kulumisolosuhteista. 300–500 °C on noin 570–930 °F.

For pictures, please visit SSAB’s Media bank