Rasmus Hiltunen at SSAB Me & My CityRasmus Hiltunen, Oulun Ritaharjun koulun kuudesluokkalainen, voi lisätä ansioluetteloonsa SSAB:n myyntipäällikkönä toimimisen Yrityskylässä yhden päivän ajan. Rasmus yhdessä muiden Pohjois-Pohjanmaan Yrityskylän SSAB:n pisteessä toimivien koululaisten kanssa onnistui kartuttamaan SSAB:n kassaan noin 10 000 euroa voittoa yhden päivän aikana.

”Kävin vain hakemassa paljon asiakkaita meidän pisteelle ja kysyin, tarvitsevatko he uutta kattopeltiä”, kertoo Rasmus myyntistrategiastaan.

Pohjois-Pohjanmaan Yrityskylä sijaitsee Oulussa, ja on yksi kahdeksasta Suomessa sijaitsevasta kiinteästä yrityskylästä. Yrityskylä on kansainvälisesti palkittu suomalainen koulutusinnovaatio. Oppimisympäristönä toimii pienoiskaupunki, jossa päivittäin noin 50 kuudesluokkalaista työskentelee omassa ammatissaan sekä toimii kuluttajana ja kansalaisena osana yhteiskuntaa. Lukuvuoden 2015-2016 aikana Yrityskylissä vierailee yli 40 000 kuudesluokkalaista ympäri Suomea.

SSAB on yksi Pohjois-Pohjanmaan Yrityskylän yhteistyökumppaneista. SSAB:n pisteellä työskentelee päivän aikana viisi kuudesluokkalaista, aina tehtaanjohtajasta laboratoriotestien kanssa touhuavaan testaajaan.

Rasmuksen mukaan päivä lähti hitaasti käyntiin, kun kaikki oli niin uutta ja outoa, mutta suurimman jännityksen poistuttua alkoi kaupankäynti kulkemaan.

”Tiesin, että myyminen on yksi vahvuuteni, eikä epäilyttänyt ollenkaan onnistuisinko tehtävässäni. Hyvä ryhmähenki oli tärkeää, meidän piti toimia kuin joukkue”, Rasmus muistelee.

Rasmuksessa on selvästi myyjän piirteitä.

”Tuli hyvä mieli, kun sai myytyä niin paljon”, hän toteaa. Toisaalta Rasmus ymmärtää, että oikeassa elämässä vastaan voi tulla isompia haasteita. ”Voisin varmaan isonakin olla myyntipäällikkö jossain, mutta se saattaisi olla vähän vaikeampaa kuin Yrityskylässä.”

SSAB Me & My City