Raahen tehtaalla neuvottelujen piirissä oli koko henkilöstö, 2 455 henkilöä: SSAB Europe -divisioonan tuotannon ja tukifunktioiden kaikki työntekijät ja toimihenkilöt sekä SSAB Special Steels -divisioonan ja konsernifunktioiden työntekijät. Vähennystarpeeksi arvioitiin neuvottelujen alussa enintään 210 työpaikan vähennystä. Neuvottelujen tuloksena yhteensä 180 työtehtävää vähenee (120 työntekijätehtävää ja 60 toimihenkilötehtävää).

Vähennykset toteutetaan pääosin vuoden 2016 ensimmäisen vuosipuoliskon aikana. Merkittävä osa vähennyksistä toteutetaan määräaikaisia työsuhteita vähentämällä sekä luonnollista poistumaa hyödyntäen. Lisäksi tällä hetkellä ulkopuolisen työvoiman tekemiä töitä siirtyy oman henkilöstön tehtäväksi. Tämän muutoksen suunniteltu vaikutus vastaa noin 30 työtehtävää.

Raahen tehtaan järjestelyt ovat tarpeellinen osa konsernin aiemmin ilmoittamaa tehostamis- ja synergiaohjelmaa, joka on seurausta SSAB:n ja Rautaruukin viimevuotisesta yhdistymisestä.

SSAB Europe -divisioona vastaa nauha-, kvarttolevy- ja putkituotteista Euroopassa ja sillä on maailmanlaajuinen tulosvastuu autoteollisuussegmentistä. SSAB Europen merkittävimmät tuotantopaikkakunnat ovat Raahe ja Hämeenlinna (Suomi) sekä Luulaja ja Borlänge (Ruotsi).

Lisätietoja:

Taina Kyllönen, konsernin viestintäjohtaja, puh. +358 20 592 9040
Olavi Huhtala, johtaja, SSAB Europe, puh. +358 20 592 9157
Kari Ojala, tehtaanjohtaja, SSAB Raahe, puh. +358 20 592 2210