Hardox- ja Toolox-pyörötangot ovat selkeä edistysaskel teräksen kehityksessä. Erittäin korkean puhtausasteen, niukkaseosteisen koostumuksen ja optimoidun lämpökäsittelyprosessin avulla on saatu aikaan ylivoimainen mekaaninen lujuus.

Kovan kilpailun takia tuotteet on saatava entistäkin nopeammin markkinoille ja niiden on oltava aiempaa suorituskykyisempiä. Nuorrutettuina toimitettavien Hardox- ja Toolox-pyörötankojen vetolujuus- ja kovuustasot ovat tarvittaessa korkeat, mikä tuo aivan uusia mahdollisuuksia vahvempien ja kevyempien lopputuotteiden suunnitteluun. Tavallisten teräslaatujen vaatimaa lämpökäsittelyä ei tarvita, ja tuotteet saadaan markkinoille nopeammin.

”Asiakkaillamme on jo sovelluksia, joissa Toolox-pyörötankoja käytetään teränpitimissä sekä lisäksi erilaisissa akseleissa ja valsseissa”, kertoo suojaus- ja työkaluterästen parissa työskentelevä Joaquín Azcona. ”Myös Hardox-pyörötangot ovat toimineet menestyksekkäästi perinteisissä Hardox-käyttökohteissa, kuten kaivinkonekauhojen tapeissa. Näiden uusien tankojen käyttäminen mahdollistaa sellaiset konepajamenetelmät kuin koneistuksen, hitsauksen ja kiillotuksen”, Azcona summaa.

Tankoja on saatavana 21–141 mm:n paksuisina ja 5 000 mm:n pituuteen asti, ja varastotilanne on tarkistettavissa SSAB:n sovelluksesta kohdasta Stock/Toolox. Sahattuja Toolox- ja Hardox- tankoja voi hankkia vakiintuneen, maailmanlaajuisen Toolox-jakeluverkoston valtuutetuilta jälleenmyyjiltä. Sekä SSAB että jakelijat tarjoavat asiakkaille myös sovelluksiin liittyvää tukea sekä teknisiä ohjeita.

Lisätietoja antaa

Joaquín Azcona, Head of Product Group, Protection & Tooling, SSAB +46 155 254 142 | [email protected]

SSAB on Pohjoismaissa ja Yhdysvalloissa toimiva maailmanlaajuinen teräsyhtiö. Yhtiön lisäarvoa tarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. SSAB:llä on työntekijöitä yli 50 maassa ja tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on noteerattu NASDAQ OMX Nordic Tukholmassa ja toissijaisesti NASDAQ OMX Helsingissä.