2024-06-25  

  

Osana sitoumusta Wibe Group alkaa vuonna 2026 vastaanottaa pieniä eriä terästä, joka on valmistettu ilman hiilidioksidipäästöjä, ja volyymit kasvavat vuosittain SSAB fossiilivapaan tuotantokapasiteetin kasvaessa. Käyttämällä fossiilivapaata terästä Wibe Group pystyy vähentämään hiilidioksidipäästöjä jopa 90% kyseisissä tuotteissa.

  

"Tämä on tärkeä ja suuri askel kestävän kehityksen matkallamme", sanoo Patrick Arcidiacono, Wibe Groupin toimitusjohtaja. "SSAB:n aloite ei ainoastaan vastaa visiotamme, vaan myös omistajamme Storskogenin tavoitetta saavuttaa nollapäästöt vuoteen 2045 mennessä."

  

"Olemme iloisia voidessamme toivottaa Wibe Groupin tervetulleeksi fossiilivapaana kumppanina", sanoo Thomas Hörnfeldt, SSAB kestävän kehityksen liiketoiminnan varapuheenjohtaja. "Perinteinen teräksen valmistus edustaa merkittävää lähdettä maailmanlaajuisille CO2-päästöille. Muuttamalla teräksen valmistustapaa SSAB pyrkii vähentämään päästöjä ja luomaan fossiilivapaan arvoketjun asiakkaiden ja kumppaneiden kanssa."

  

SSAB tekee yhteistyötä rautamalmintuottaja LKAB ja energiayhtiö Vattenfallin kanssa osana HYBRIT-aloitetta kehittääkseen fossiilivapaan raudan ja teräksen tuotannon arvoketjun, jossa perinteisesti rautamalmipohjaiseen teräksen valmistukseen käytetty koksihiili korvataan fossiilivapaalla sähköllä ja vedyllä. Tämä prosessi eliminoi suurimmaksi osaksi hiilidioksidipäästöt teräksen tuotannossa. SSAB aloitti fossiilivapaan teräksen pilottitoimitukset vuonna 2021 ja lanseerasi toisen päästöttömän tuotteensa SSAB Zero, joka perustuu kierrätettyyn romuun, vuonna 2023. Yritys aikoo lisätä hiilidioksidipäästöttömien tuotteidensa tuotantoa vuonna 2026.

  

"Wibe Groupilla ydinarvo 'Yhdessä voitamme' ei ole vain motto — se on ohjaava periaate, joka läpäisee kaikki liiketoimintamme osa-alueet", sanoo Patrick Arcidiacono. "Uskomme, että edistämällä vahvoja kumppanuuksia ja yhteistyötä kaikkien sidosryhmiemme kanssa voimme saavuttaa suurempaa menestystä yhteisessä tehtävässämme luoda kestävä maailma tuleville sukupolville."