Ruukki esitteli marraskuussa 2023 yhdessä Peabin, SSAB:n ja Wihlborgsin kanssa maailman ensimmäisen rakennuksen, jossa on fossiilivapaata terästä. Rakennus on Tomaten 1 -niminen logistiikkarakennus Ruotsissa. Kuva: Stefan Olsson

Ruukki® LowCarbon -tuotevalikoimaan kuuluu korkealaatuisia rakennustuotteita, jotka on valmistettu kierrätyspohjaisesta SSAB Zero™ -teräksestä biopohjaisella GreenCoat-maalipinnoitteella. Tuotteet valmistetaan lähellä asiakasta fossiilivapaalla energialla ja toimitetaan optimoiduissa pakkauksissa, joita kuljetetaan fossiilivapaasti. Korkealaatuisia premium-tuotteita sisältävä tuotevalikoima laajenee asteittain kaikkiin Ruukin tuoteryhmiin kuten seinä- ja kattorakenteisiin, sekä vuodesta 2026 alkaen myös SSAB Fossil-free™-teräksestä valmistettuihin tuotteisiin.

Suomessa myytävät Ruukki Classic LowCarbonit valmistetaan Ruukin tehtaalla Vimpelissä. Vähähiilinen pystysaumavesikate profiloidaan fossiilivapaalla sähköllä. Tuotetta tarjotaan myös integroidulla aurinkosähköratkaisulla, joka auttaa parantamaan rakennuksen käytön aikaista energiatehokkuutta.

Suomessa ensimmäiset asiakastoimitukset on tarkoitus aloittaa vuoden 2024 toisesta neljänneksestä alkaen.

"Haluamme viedä rakennusalaa kohti hiilineutraaliutta. Tekemällä kestäviä valintoja asiakkaat voivat merkittävästi pienentää rakennustensa hiilijalanjälkeä. Esimerkiksi valitsemalla Ruukki Classic LowCarbon -katon asiakas voi vähentää uudisrakennuksensa päästöjä lähes yhtä paljon kuin lopettamalla autolla ajamisen vuodeksi", kertoo Jouni Metsämäki, Ruukki Constructionin kattoliiketoiminnasta vastaava johtaja.

LowCarbon-tuotevalikoiman lisäksi Ruukki tarjoaa myös muita kestäviä ratkaisuja, jotka auttavat asiakkaita saavuttamaan vastuullisuustavoitteensa ilmastonmuutoksen hillinnän, kiertotalouden, luonnon monimuotoisuuden ja ihmisten turvallisuuden ja hyvinvoinnin edistämiseksi. Lue lisää: https://www.ruukki.fi/vastuullisuus.  

Lisätietoja:
Jouni Metsämäki, johtaja, Kattoliiketoiminta, Ruukki Construction, [email protected]