Vasemmalta oikealle: Abhishek Sinha (Accenture), Fredrik Engdar (Accenture), Niko Korte (SSAB), Veli-Pekka Mäkinen (BDO), Tuomo Kuokkanen (Accenture).

SSAB on tehnyt periaatepäätöksen Pohjoismaiden nauhatuotteiden tuotantonsa muuttamisesta ja yhtiön vihreän siirtymän nopeuttamisesta. Päätös tehtiin fossiilivapaan teräksen voimakkaasti kasvavan kysynnän perusteella. Suunnitelmana on korvata nykyinen järjestelmä uudella minimill-tekniikalla, mikä laajentaa tuotevalikoimaa ja säästää kustannuksia.

Puitesopimuksen mukaisesti Accenture vastaa liiketoimintaprosessien suunnittelusta, toteutuksesta, testauksesta ja käyttöönotosta koskien operatiivista toiminnanohjausjärjestelmää (ERP) sekä kysynnän ja tuotannon suunnittelun järjestelmää (S&OP) sekä näitä tukevia muita IT-ratkaisuja, mukaan lukien olemassa oleviin järjestelmiin tehtävät integroinnit.

Puitesopimus kattaa muutosjohtamisen ja -viestinnän , liiketoimintateknologia-alustan suunnittelun sekä ratkaisun käyttöönoton minimill-laitoksissa. Accenture hyödyntää vankkaa liiketoiminta-alustakokemustaan sekä metalli- ja terästeollisuuden asiantuntemustaan ja auttaa näin luomaan vahvan teknologisen perustan SSAB:n fossiilivapaalle minimill-terästuotannolle.

Teknologiaratkaisu otetaan ensimmäisenä käyttöön Luulajan minimill-laitoksella. Käyttöönoton jälkeen Luulajan nykyinen masuuneihin perustuva tuotantojärjestelmä poistetaan käytöstä. Muutos vähentää Ruotsin hiilidioksidipäästöjä 7 % Oxelösundin tehtaan muutostyön tuottaman 3 %:n vähennyksen lisäksi. Luulajan kokonaisinvestoinnin arvioidaan olevan noin 4,5 miljardia euroa ennakoimattomat menot mukaan luettuna.

”Sopimus tuo SSAB:n ulottuville Accenturen teknologisen asiantuntemuksen ja kokemuksen liiketoimintateknologia-alustojen käyttöönotosta ja muutosjohtamisesta ja tehostaa matkaamme kohti fossiilivapaata terästä”, kertoo SSAB:n Niko Korte, VP, Head of Fossil-Free Business Platforms.

”Olemme ylpeitä voidessamme tehdä SSAB:n kanssa yhteistyötä, joka tekee planeetasta paremman paikan tuleville sukupolville. Olemme molemmat sitoutuneet kestävään tulevaisuuteen. Toivomme tämän olevan ensimmäinen askel pitkäkestoisessa yhteistyösuhteessa, jonka aikana SSAB muuttaa terästeollisuutta”, toteaa Fredrik Engdar, Accenturen asiakkuusjohtaja.

Lisätietoja:
Niko Korte, VP, Head of Fossil-Free Business Platforms, SSAB, [email protected], puh. +358 50 314 4544