”Olemme iloisia , että energiaministeriö on valinnut meidän hankkeemme neuvotteluihin rauta- ja terästeollisuuden hiilidioksidipäästöjen vähentämisen nopeuttamiseksi. Näemme markkinoilla suurta kiinnostusta kestäviin tuotteisiin, ja tämä projekti tarjoaa kriittisen mahdollisuuden vahvistaa etulyöntiasemaa tällä teollisuudenalalla Yhdysvalloissa,” sanoi SSAB Americas -divisioonan johtaja Chuck Schmitt.

Aloite antaisi SSAB:lle mahdollisuuden laajentaa kestävää kotimaista terästuotteiden toimitusketjuaan ja myös edistää Yhdysvaltojen uusiutuvan energian siirtymätavoitteita vastauksena Bipartisan Infrastructure Act- ja Inflation Reduction Act -lakeihin.

SSAB:n hallitus teki tammikuussa 2022 suuntaa-antavanpäätöksen yhtiön Ruotsin ja Suomen tuotantojärjestelmän muuttamisesta pääosin hiilidioksidipäästöttömäksi.

Vuonna 2021 SSAB alkoi tuottaa ja toimittaa pienempiä määriä fossiilivapaata terästä Pohjois-Ruotsissa sijaitsevan HYBRIT-pilottitehtaan kautta. Vuonna 2023 SSAB esitteli SSAB Zeron, joka pohjautuu kierrätettyihin raaka-aineisiin ilman fossiilisia hiilidioksidipäästöjä ja käyttää fossiilivapaata energiaa sen valmistukseen.

 

Lisätietoja:
Gunilla Hjalmarson, SSAB Head of External Communications, [email protected], phone: 46 76 117 91 85
Anna Molin, SSAB press officer, [email protected], +46 76 110 46 76