Ruukki Constructionin kesäkuussa 2023 käynnistämä sopeuttamisohjelma on valmis. Kaikkia yhtiön liiketoimintoja ja toimintamaita koskeneilla muutoksilla pyrittiin sopeuttamaan toiminnot rakennusmarkkinoiden alhaisempaan kysyntätasoon ja saavuttamaan noin 15 miljoonan euron vuosittaiset kustannussäästöt. Kesäkuussa yhtiö arvioi, että muutokset saattaisivat johtaa yhteensä noin 200 työpaikan vähentymiseen.

"Vaikka rakennusmarkkinoiden alhainen kysyntätilanne näyttää jatkuvan ensi vuonna, uskomme vahvasti kykyymme menestyä tulevaisuudessa. Selkeämpi toimintamalli ja vahvempi keskittyminen ydinliiketoimintoihin parantavat kilpailukykyämme jatkossa. Kestävän kehityksen mukaiset vähähiiliset tuotteet, tiivis asiakasyhteistyö ja paikallinen toiminta lähellä asiakasta ovat strategiamme ytimessä. Jatkamme monivuotisen investointiohjelmamme toteuttamista, jotta varmistamme kestävän kasvun yhdessä asiakkaidemme kanssa", sanoo Ruukki Constructionin toimitusjohtaja Sami Eronen.

Ruukki Constructionin Suomea koskevien muutosneuvottelujen päättymisestä kerrottiin lehdistötiedotteella jo aiemmin lokakuussa.

Muutosten jälkeen Ruukki Construction työllistää noin 1 350 henkilöä kymmenessä maassa Pohjoismaissa, Baltiassa ja itäisessä Keski-Euroopassa.

Lisätietoja:
Sami Eronen, toimitusjohtaja Ruukki Construction, puh +358 40 557 8839

Tämä lehdistötiedote on suomenkielinen käännös ruotsiksi ja englanniksi julkaistusta pörssitiedotteesta.