Kuva: Lindblad Studio/Tengbom/AplusM

SSAB on aiemmin tehnyt strategisen linjapäätöksen koko pohjoismaisen tuotantojärjestelmänsä uudelleenjärjestelystä noin vuoteen 2030 mennessä ja päätti tänä vuonna investoida 6,2 miljardia Ruotsin kruunua uuteen valokaariuuniin ja siihen liittyvään raaka-aineiden käsittelyyn Oxelösundissa.

”Aloitamme nyt SSAB:n pohjoismaisen tuotantojärjestelmän mittavan rakentamisen ja muuntamisen. Masuunien vaihtaminen valokaariuuneihin on miljardi-investointi. Pohjoismaisen tuotantojärjestelmän uudelleenjärjestelyllä on positiivinen vaikutus sekä globaalisti että paikallisesti ja se auttaa lisäksi asiakkaitamme vähentämään hiilidioksidipäästöjään. Samalla säilytämme paikallisia työpaikkoja ja suojelemme ympäristöä”, sanoo SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist.

Investointi Oxelösundiin on tärkeä askel SSAB:n siirtymisessä fossiilivapaaseen teräksentuotantoon ja suurelta osin fossiilivapaaksi yritykseksi. Se vahvistaa SSAB:n kilpailukykyä ja auttaa luomaan uusia maailman johtavia tuotteita ja ratkaisuja vahvempaan, kevyempään ja kestävämpään maailmaan.

”Investointi Oxelösundiin lisää SSAB:n joustavuutta ja tuottokykyämme. Siirtyminen valokaariuuniin tarkoittaa myös sitä, että voimme vähentää Ruotsin hiilidioksidipäästöjä noin 3 % pelkästään Oxelösundin tehtaamme uudistamisella”, sanoo Johnny Sjöström, SSAB Special Steels -divisioonan johtaja.

SSAB on jo valmistanut ja toimittanut pilottimääriä fossiilivapaata terästä (SSAB Fossil-free™ teräs) strategisille asiakkaille ja ottanut johtavan aseman terästeollisuuden vihreässä siirtymässä. Tänä vuonna otettiin toinen tärkeä askel, kun SSAB esitteli SSAB Zero™ -teräksen, joka perustuu kierrätettyyn teräsromuun ja on valmistettu fossiilivapaalla sähköllä ilman fossiilisia hiilidioksidipäästöjä.

Lisätietoja:
Anna Molin, Press Officer SSAB, 076- 110 4676, [email protected]
Gunilla Hjalmarson, Head of External Communications SSAB, 076-117 9185, [email protected]