SSAB on solminut yhteistyösopimuksen Espanjassa toimivan Gestampin kanssa. Se on yksi maailman johtavista autoteollisuuden kevyiden osien ja turvaosien valmistajista, jolle SSAB sopimuksen mukaan toimittaa fossiilivapaata terästä korirakenteissa ja alustoissa käytettäviä tuotteita varten.

Gestamp on monikansallinen yritys, joka suunnittelee, kehittää ja valmistaa huipputeknisiä metalliosia suurten ajoneuvovalmistajien tarpeisiin. Se kehittää innovatiivisia tuotteita, joiden ansiosta ajoneuvoista tulee kevyempiä ja turvallisempia. Näin ne kuluttavat vähemmän energiaa ja aiheuttavat vähemmän ympäristöhaittoja. Gestamp valmistaa korien, alustojen ja koneistojen osia. Yrityksellä on toimintaa 24 maassa, 115 tuotantolaitosta (5 rakenteilla), 13 tutkimus- ja tuotekehityskeskusta ja lähes 43000 työntekijää ympäri maailmaa.

 

”Kumppanuus SSAB:n kanssa fossiilivapaan teräksen tuotannossa vahvistaa Gestampin asemaa innovatiivisten ja kestävien ajoneuvokomponenttien kehittämisessä. Lopputuloksena on entistä turvallisemmat ja kevyemmät ajoneuvot, mikä vähentää energiankulutusta ja ympäristövaikutuksia. Se myös edistää Gestampin kestävyystavoitteita merkittävästi”, Gestampin CPO (Chief Procurement Officer) Javier Imaz kertoo.

”Meistä on hienoa saada Gestamp SSAB Fossil-free™ -teräskumppaniksi. Yhdessä autamme autoteollisuuden toimijoita saavuttamaan tiukat CO2-vähennykset, joita sekä valmistajat että asiakkaat vaativat, ja toimitamme vastuullisemmin tuotettuja autoja loppukäyttäjille”, SSAB Europen myynti- ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Tony Harris sanoo.

Tämä sopimus on uusi askel Gestampin ja SSAB:n pitkäaikaisessa kumppanuudessa, joka kattaa erilaisia toimia kehitysprosessin kaikilla osa-alueilla myynnistä tuotantoon, testaukseen ja asiakaskokemukseen. Se toimii esimerkkinä yritysten välisestä yhteistyöstä terästuotteiden maailmassa.

 

SSAB haluaa mullistaa koko teräksenvalmistusprosessin. SSAB aikoo toimittaa fossiilivapaata terästä markkinoille kaupallisessa mittakaavassa vuonna 2026 ja poistaa suurelta osin omasta toiminnastaan aiheutuvat hiilidioksidipäästöt noin vuonna 2030. SSAB:n fossiilivapaan teräksen valmistusprosessissa ei synny käytännössä lainkaan hiilidioksidipäästöjä. Teräksentuotannon sivutuotteena muodostuisi silloin vettä. Prosessissa rautamalmipohjaisessa teräksentuotannossa perinteisesti käytetty koksi korvataan fossiilivapaalla sähköllä ja vedyllä.

 

Lisätietoja:
Anna Molin, SSAB:n lehdistöpäällikkö, [email protected], +46 76 110 4676
Miguel Bañón Penalba, sisällönhallinnan ja mediasuhteiden päällikkö, Gestamp, [email protected],  +34 619 406 058 / +34 658 508 731

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö. SSAB:n lisäarvoa tarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on entistä vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. SSAB:llä on työntekijöitä yli 50 maassa ja tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on noteerattu Nasdaq Tukholmassa ja toissijaisesti Nasdaq Helsingissä. www.ssab.com.
Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter ja YouTube.