”Olen iloinen saadessamme Vesivekin fossiilivapaan teräksen kumppaniksi. Teemme yhdessä työtä hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi rakennusalalla. Korkealaatuiset tuotteemme vahvistavat molempien yritysten kilpailukykyä.”, sanoo Lotta Ruottinen, SSAB Europen myyntijohtaja. ”Yhteistyö fossiilivapaan teräksen tuomiseksi kuluttajien ulottuville Vesivekin kanssa tukee koko fossiilivapaata arvoketjua. Haluamme edistää vastuullista ja kestävää liiketoimintaa läpi koko arvoketjun ja haluamme myös auttaa kumppaneitamme, asiakkaitamme ja loppuasiakkaita tekemään vastuullisia valintoja.”

”Haluamme vauhdittaa fossiilivapaan teräksen käyttöä Suomessa ja Ruotsissa kahta kautta. Ensinnäkin käyttämällä ympäristöystävällisellä, fossiilivapaalla valmistusprosessilla tuotettua terästä, jota tulevaisuudessa valmistetaan vetypelkistetystä rautasienestä. Lisäksi haluamme yhdessä SSAB:n kanssa edelleen parantaa kierrätysterästen hyödyntämistä, toteaa Kimmo Riihimäki, Vesivek-konsernin toimitusjohtaja.

Vesivek kierrättää Suomessa ja Ruotsissa purkujätteestä jo nyt yli 95 % ja teräksestä 100 %. Tahtomme on nyt yhdessä SSAB:n kanssa ryhtyä tehostamaan kierrätettävän teräksen hyötykäyttöä. Pystymme jo nyt lajittelemaan teräksen helposti eri laatuvirtoihin hyödynnettäväksi” Riihimäki toteaa.”

SSAB aikoo mullistaa koko teräksenvalmistusprosessin. Tavoitteena on toimittaa fossiilivapaata terästä markkinoille kaupallisessa mittakaavassa vuoden 2026 aikana ja poistaa suurelta osin toiminnastamme aiheutuvat hiilidioksidipäästöt noin vuoteen 2030 mennessä. SSAB tekee yhteistyötä rautamalmintuottaja LKAB:n ja energiayhtiö Vattenfallin kanssa osana HYBRIT-hanketta, jonka puitteissa kehitetään arvoketju fossiilivapaan raudan ja teräksen tuotantoon ja korvataan rautamalmipohjaisessa teräksenvalmistuksessa perinteisesti käytetty koksi fossiilivapaalla sähköllä ja vedyllä. Tämä prosessi käytännössä poistaa terästuotannon hiilidioksidipäästöt.

Lisätietoa medialle:
Atte Kaksonen, SSAB konserniviestintä, atte.kaksonen @ ssab.com, puh. +358 50 3143 634