Ruukki toimittaa kaikkien aikojen ensimmäiset fossiilivapaasta teräksestä valmistetut sandwich-paneelit, julkisivutuotteet ja kattotuotteet tarkoin valituille asiakkaille, joilla on vahva kestävän kehityksen agenda. Tuotteiden valmistusvaiheen päästöt minimoidaan mahdollisuuksien mukaan käyttämällä vihreää energiaa sekä valitsemalla materiaali- ja logistiikkavaihtoehtoja, joiden ympäristövaikutus on mahdollisimman pieni.

"Olemme ylpeitä voidessamme edistää toimialamme vihreää siirtymää. SSAB:n fossiilivapaasta teräksestä valmistetut rakennustuotteet ovat tärkeitä kestävän rakentamisen ajureita ja auttavat asiakkaitamme pienentämään rakennustensa elinkaarivaikutuksia merkittävästi. Suurin päästövaikutus syntyy kuitenkin rakennusten käytön aikana. Siksi olemme jo vuosikymmeniä panostaneet pitkäikäisten ja energiatehokkaiden rakennustuotteiden kehittämiseen ja valmistukseen", sanoo Ruukki Constructionin toimitusjohtaja Sami Eronen.

"Me Ruukissa olemme jo vuosia tehneet mittavia toimenpiteitä toimitusketjun eri vaiheissa tuotteidemme hiilijalanjäljen pienentämiseksi. Systemaattinen kehitystyömme näkyy esimerkiksi juuri päivitetyissä sandwich-paneelien ympäristötuoteselosteissa (EPD), joissa ilmaston lämpenemispotentiaalin arvot ovat parantuneet merkittävästi", kertoo Ruukki Constructionin Suomen Building Envelopes -liiketoiminnasta vastaava johtaja Jani Backlund. 

Fossiilivapaasta teräksestä valmistetut tuotteet ovat osa Ruukin pyrkimystä viedä rakennusteollisuutta kohti hiilineutraaleja rakennuksia. Lisäksi Ruukki pilotoi tänä vuonna kierrätetystä teräksestä valmistettua SSAB Zero™ - terästä rakennustuotteissa tuodakseen ensimmäisenä markkinoille kierrätysteräspohjaiset huippuluokan tuoteperheet vuonna 2024. Fossiilivapaasta teräksestä valmistettuja tuotteita aletaan tarjota kaupallisessa mittakaavassa vuodesta 2026 alkaen.