"Tulevien vuosien painopisteemme on SSAB:n siirtyminen fossiilivapaaseen terästuotantoon ja vihreän arvoketjun varmistaminen. Viime kädessä kyse on ilmastotavoitteiden saavuttamisesta ja kilpailukykymme varmistamisesta. Olen vakuuttunut siitä, että Karl-Petter pystyy pitkällä politiikasta ja ammattiyhdistysliikkeestä hankkimallaan kokemuksella ja vahvalla sitoutumisellaan yhteiskunnallisiin kysymyksiin tukemaan SSAB:n vihreää muutosta parhaalla mahdollisella tavalla”, Martin Lindqvist sanoo.

”SSAB tekee upeaa työtä muuttaakseen perusteellisesti teräksenvalmistusprosessia ja on ainoa yritys maailmassa, joka on jo valmistanut fossiilivapaata terästä ja toimittanut sitä asiakkaille. Teollisuus on rakentanut Ruotsia ja sillä on ratkaiseva merkitys myös jatkossa meille kansana, kilpailukyvyllemme ja hyvinvoinnillemme. Odotan innolla, että voin hyödyntää kokemustani edistääkseni olosuhteiden luomista vihreälle ruotsalaiselle teollisuudelle ja uusille vihreille työpaikoille”, Karl-Petter Thorwaldsson sanoo.

Karl-Petter Thorwaldsson on toiminut monissa tärkeissä tehtävissä Ruotsin politiikassa sekä ruotsalaisessa ja kansainvälisessä ammattiyhdistysliikkeessä. Hän on entinen Ruotsin elinkeino- ja teollisuusministeri, Ruotsin ammattiliittojen keskusliiton (LO), Työväenkasvatusliiton (ABF) ja Ruotsin sosiaalidemokraattisen nuorisoliiton (SSU) puheenjohtaja.

Karl-Petter Thorwaldsson aloittaa tehtävänsä SSAB:llä 18.9.2023.

Lisätietoja:
Viktoria Karsberg, Head of Corporate Identity and Group Communications, +46 722 33 52 88, [email protected]