Tämä kumppanuus vahvistaa entisestään Ponssen asemaa kestävään metsätalouteen perustuvien metsäkoneiden toimittajana ja tuo SSAB:n lähemmäksi tavoitetta luoda fossiilivapaa arvoketju.

”On hienoa, että Ponssen kaltainen luotettava kumppani liittyy nyt fossiilivapaalle matkallemme. Tarvitaan yhteisiä ponnisteluja, jotta haastava tavoite hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi metsäkoneissa voidaan saavuttaa. Molemmat yritykset asettavat kestävän kehityksen mukaiset ratkaisut etusijalle kehittääkseen metsäkoneita SSAB Fossil-free™ -terästä käyttäen, edistäen innovaatioita ja kunnioittaen luontoa”, sanoo Lotta Ruottinen, SSAB Europen myyntijohtaja.

”Tuotteemme ja palvelumme ovat ratkaisevassa roolissa auttamassa asiakkaitamme ilmastotavoitteiden saavuttamisessa siirtyessämme vähähiiliseen talouteen. Täyssähkökäyttöinen PONSSE EV1 -kuormatraktorikonseptimme ja kumppanuus SSAB:n kanssa fossiilivapaiden terästen osalta vievät meitä kohti hiilineutraalia metsätaloutta”, sanoo Ponsse Oyj:n tutkimus- ja kehitysjohtaja Juha Inberg.

SSAB aikoo mullistaa koko teräksenvalmistusprosessin. SSAB aikoo toimittaa fossiilivapaata terästä markkinoille kaupallisessa mittakaavassa vuoden 2026 aikana ja poistaa suurelta osin toiminnastamme aiheutuvat hiilidioksidipäästöt noin vuoteen 2030 mennessä. SSAB tekee yhteistyötä rautamalmintuottaja LKAB:n ja energiayhtiö Vattenfallin kanssa osana HYBRIT-hanketta, jonka puitteissa kehitetään arvoketju fossiilivapaan raudan ja teräksen tuotantoon ja korvataan rautamalmipohjaisessa teräksenvalmistuksessa perinteisesti käytetty koksi fossiilittomalla sähköllä ja vedyllä. Tämä prosessi käytännössä poistaa terästuotannon hiilidioksidipäästöt.

Lisätietoja:
Lotta Ruottinen, Sales Director, SSAB Europe, +358 50 314 3415, [email protected]
Juha Inberg, Chief R&D and Technology Officer, Ponsse Plc. Tel. +358 40 0661368, [email protected]