En bild som visar text, batteri

Automatiskt genererad beskrivning”Olemme erittäin iloisia saadessamme BE Group Oy:n mukaan fossiilivapaan teräksen toimituskumppaniksi”, SSAB Europen myyntijohtaja Lotta Ruottinen sanoo. ”Yhdessä edistämme fossiilivapaata arvoketjua Suomen markkinoilla aina loppuasiakkaalle asti. Olemme ylpeitä voidessamme vähentää hiilidioksidipäästöjä merkittävästi yhdessä uuden kumppanimme kanssa.”

”BE Group keskittyy laajentamaan fossiilivapaan teräksen tarjontaa kaikilla markkinoillamme”, BE Groupin toimitusjohtaja Peter Andersson kertoo. ”Meistä on hienoa, että voimme tulevaisuudessa tarjota SSAB:n fossiilivapaata terästä suomalaisille asiakkaillemme suomalaisen tytäryhtiömme BE Group Oy Ab:n kautta. Tämä on yksi askel kestävän kehityksen matkallamme. Tavoitteemme on tukea asiakkaitamme, jotka haluavat tehdä tulevaisuudesta kestävämmän ja erottua omilla tuotteillaan kilpailijoista.”

SSAB ja BE Group ryhtyvät hankkeeseen pitkällä tähtäimellä, ja ne haluavat auttaa BE:n asiakkaita ymmärtämään paremmin lopputuotteidensa aseman markkinoilla, kun käytössä on huipputason fossiilivapaata terästä. Kumppanuus takaa BE Groupin asiakkaille fossiilivapaan teräksen saatavuuden  niiden siirtyessä tuottamaan fossiilivapaita lopputuotteita. SSAB:tä kumppanuus puolestaan auttaa suunnittelemaan fossiilivapaiden teräslaatujen tulevat tuotantoerät tarkemmin.

Vuoden 2026 lähestyessä BE Groupilla on ainutlaatuinen mahdollisuus tarjota asiakkailleen elikaariarviointiratkaisuja. Tämän mahdollistaa SSAB:n fossiilivapaan teräksentuotannon kiihtyminen ja BE Groupin fossiilivapaaseen kuljetukseen ja kestävään kehitykseen liittyvien ratkaisujen tuleminen saataville.

SSAB aikoo mullistaa koko teräksenvalmistusprosessin. SSAB pyrkii toimittamaan fossiilivapaata terästä markkinoille kaupallisessa mittakaavassa vuoden 2026 aikana ja poistamaan suurelta osin toiminnastamme aiheutuvat hiilidioksidipäästöt noin vuoteen 2030 mennessä. SSAB tekee yhteistyötä rautamalmintuottaja LKAB:n ja energiayhtiö Vattenfallin kanssa osana HYBRIT-hanketta, jonka puitteissa kehitetään arvoketju fossiilivapaan raudan ja teräksen tuotantoon ja korvataan rautamalmipohjaisessa teräksenvalmistuksessa perinteisesti käytetty koksi fossiilittomalla sähköllä ja vedyllä. Tämä prosessi käytännössä poistaa terästuotannon hiilidioksidipäästöt.

BE Group AB (publ), joka on noteerattu Nasdaq-Tukholmassa, on terästä, ruostumatonta terästä ja alumiinia toimittava ja myyvä yhtiö. BE Group tarjoaa tehokkaita jakelu- ja lisäarvoa tuovia tuotantopalveluja asiakkailleen pääasiassa rakennus- ja koneenrakennusteollisuudessa. Vuonna 2022 konsernin liikevaihto oli 6,9 miljardia Ruotsin kruunua. BE Groupilla on noin 650 työntekijää, ja sen suurimmat markkinat ovat Suomi ja Ruotsi. Pääkonttori sijaitsee Ruotsin Malmössä. Lue lisää BE Groupista osoitteesta www.begroup.com.