SSAB Zero™ -terästä käytetään Epirocin Smart and Green -sarjan akkukäyttöisten kaivosautojen ja -kuormaajien tuotannossa, mikä mahdollistaa päästöttömän maanalaisen toiminnan. SSAB:n ja Epirocin kumppanuus on osa Epirocin pitkäaikaista sitoutumista maailman vihreimpien koneiden tuotantoon sekä SSAB:n tavoitetta kehittää fossiilivapaita arvoketjuja.

"SSAB Zero™ laajentaa nollapäästöportfoliotamme ja vahvistaa tarjontaamme, minkä ansiosta voimme tuoda päästötöntä terästä asiakkaillemme jo tänä vuonna", sanoo Thomas
Hörnfeldt, Head of Sustainable Business SSAB:ltä. "Tämänkaltaisen teräksen kysyntä on suurta ja on ilahduttavaa, että meillä on jo mahdollisuus tarjota sitä."

”Olemme erittäin innoissamme SSAB:n uraauurtavien ratkaisujen hyödyntämisestä. Tämä on yksi monista tavoista, joilla vauhditamme kaivosteollisuuden muutosta – samalla autamme asiakkaitamme saavuttamaan kestävän kehityksen tavoitteensa”, sanoo Sami
Niiranen, Epirocin Underground-divisioonan johtaja.

SSAB Zero™ ei aiheuta fossiilisia hiilidioksidipäästöjä (alle 0,05 kg CO
2e-päästöjä teräskiloa kohden, Scope 1 ja Scope 2) tuotannossa, mukaan lukien ostettu energia ja kuljetus. SSAB soveltaa käytetylle sähkölle markkinaehtoisia päästökertoimia ja voi varmistaa fossiilivapaan sähkön saannin alkuperätakuilla. Fossiiliset polttoaineet jäävät maahan, kun SSAB on ottanut käyttöön järjestelmän hallitakseen ja varmistaakseen SSAB Zero™:n tuotantoon liittyvien panosten oikean lähteen ja käytön. Raaka-aineena käytetään vain kierrätettyä terästä, mikä tarkoittaa, että SSAB Zero™ tukee kiertotaloutta. SSAB ei osallistu hiilidioksidipäästöjen kompensointiin.


Lisätietoja:
Hanna Hoikkala, press officer SSAB, [email protected], +46736551117
Ann-Sofie Andersson, Global Manager Branding and Communications, Underground division,
[email protected], +46721 838 434