”On mahtavaa aloittaa tämä kestävän kehityksen matka Vestren kanssa, sillä he jakavat tavoitteemme vähentää hiilijalanjälkeä koko arvoketjussa. Samalla yhteistyö osoittaa myös fossiilivapaan teräksemme käyttömahdollisuuksien laajuuden”, sanoo Thomas Hörnfeldt, Head of Sustainable Business SSAB:ltä.

Vestre pyrkii edistämään siirtymää kestävämpiin materiaaleihin ja tuotantomenetelmiin, jotta voivat tarjota mahdollisimman kestävän tuotteen – mitä yhä useammat nykyajan asiakkaat vaativat.

”Kun saimme tietää HYBRIT-prosessista ja SSAB:n fossiilivapaasta teräksestä, näimme sen heti merkittävänä osana ratkaisuamme kohti hiilivapaata tulevaisuutta. Varhaiset arviot osoittavat, että kaiken teräksemme muuttaminen fossiilivapaaksi voisi vähentää kokonaishiilijalanjälkeämme noin 60 %a. Aiomme olla fossiilivapaan vaihtoehdon kysynnän veturi, ja EU:n pakollisten hiilidioksidikiintiöiden hintojen noustessa terästeollisuuteen kohdistuu yhä enemmän paineita vähentää myös omia hiilidioksidipäästöjään, sanoo Chief Sustainability Officer Øyvind
Bjørnstad Vestreltä.

SSAB:n tavoitteena on johtaa globaali terästeollisuus kohti hiilidioksidivapaata tulevaisuutta. SSAB:n fossiilivapaa teräksenvalmistusteknologia on kehitetty HYBRIT-hankkeessa (Hydrogen Breakthrough Ironmaking Technology), jonka SSAB käynnisti vuonna 2016 yhdessä kaivosyhtiö LKAB:n ja energiayhtiö Vattenfallin kanssa. Tekniikka korvaa tällä hetkellä masuuniprosessissa käytettävän hiilen ja koksin vedyllä ja fossiilivapaalla sähköllä.


Lisätietoja:
Hanna Hoikkala, press officer SSAB, [email protected], +46736551117