Aiesopimuksen myötä kuluttajilla on tulevaisuudessa mahdollista valita fossiilivapaasta teräksestä valmistetut Weckmanin teräskatteet ja teräshallit.

”Olemme aloittaneet hiilijalanjäljen pienentämisen uudistamalla tuotantomme ja koko toimitusketjun. Weckman-hallien uudistukset pienentävät hallien hiilijalanjälkeä aina suunnittelusta käyttöönottoon. Weckman on vähentänyt vuosittaisia CO2-päästöjä noin 15 % vuodesta 2020 lähtien ja tavoitteenamme on vähentää niitä yli 20 % vuosittain. Jo toteutuneina toimenpiteinä ovat mm. energiatehokkuuden nosto aurinkovoimalan käyttöönotolla, kahden pellettivoimalan käyttö energian tuotannossa ja oman kuljetuskaluston polttoainetehokkuuden parantaminen. Fossiilivapaa teräs on merkittävä osa kestävän kehityksen tavoitteitamme ja siirtyminen SSAB:n fossiilivapaaseen teräkseen vuodesta 2026 alkaen on luonnollinen jatko hiilijalanjälkemme minimoinnissa,” kiteyttää Weckman Steel Oy:n toimitusjohtaja Hannu Jokinen.

SSAB aikoo tuoda markkinoille maailman ensimmäiset fossiilivapaat premium-teräkset kaupallisessa mittakaavassa vuoden 2026 aikana. Teräksen hiilidioksidipäästöjä on pystyttävä vähentämään, mikäli terästeollisuus haluaa siirtyä merkittävästä hiilidioksidipäästöjen aiheuttajasta kestäväksi, fossiilivapaaksi toimijaksi. Tämä teräs mullistaa toimialan, sillä sen myötä teräksenvalmistuksen hiilidioksidipäästöistä päästään käytännössä suurelta osin eroon.

Weckman Steel Oy on toiminut teräskattojen ja terästuotteiden toimittajana jo yli 60 vuoden ajan. Weckmanin tuotevalikoimaan kuuluvat teräskatot ja -seinät, kantavat rakenteet, välipohjat, teräshallit ja traktorin perävaunut. www.weckmansteel.fi

Lisätietoja:
Lotta Ruottinen, SSAB Europe, Director Sales Finland & Baltics, puh +358 50 314 3415