Ruukin Vimpelin tehtaalla modernisoitiin vuodenvaihteessa yli 20 vuotta palvellut särmäyspuristin vastaamaan tämän päivän tarpeita ja kysyntää. Särmäyspuristimella valmistetaan teräksestä laadukkaita orsia ja monimuotoisia profiileja rakentamisen asiakkaiden tarpeisiin. Investointi on asiakkaille merkittävä, sillä Pohjoismaissa on vain muutama vastaava Tandem-tyyppinen särmäyspuristin, jolla pystytään valmistamaan 16-metrisiä profiileja.

 

”Nyt pystymme palvelemaan asiakkaitamme entistä joustavammin ja nopeammin. Särmäämällä saadaan valmistettua erittäin monimuotoisia ja laadukkaita profiileja nopeasti. Modernisointi tekee koneesta turvallisemman sekä parantaa tuotteiden mittatarkkuutta ja prosessin energiatehokkuutta. Sähköenergian käyttö alenee merkittävästi suhteessa tuotettuun profiilimäärään ja samalla tuotteen hiilijalanjälki pienenee. Investointi takaa, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme kustannustehokkaasti toteutettuja ja laadukkaita profiileita vuosiksi eteenpäin”, kertoo tehtaanjohtaja Tapio Videnoja.

 

Ruukin Vimpelin tehdas valmistaa teräkseen perustuvia kattotuotteita ja palvelee rakentamisen asiakkaita pääasiassa Suomessa. Vimpelin tehdas sijaitsee Etelä-Pohjanmaalla ja työllistää noin 90 henkilöä.  Suomessa Ruukki valmistaa Vimpelin lisäksi rakennustuotteita myös Alajärvellä, Kauhavalla ja Joensuussa.

 

Lisätietoja:

Tapio Videnoja, Vimpelin tehtaan johtaja, Ruukki Construction