SSAB:llä on ollut taseessaan merkittävä määrä liikearvoa, joka liittyy pääasiassa Ipscon ja Rautaruukin hankintoihin vuosina 2007 ja 2014. Nämä yritysostot ovat luoneet perustan nykyiselle SSAB:lle ja tuottaneet hyviä tuloksia ja kassavirtoja vuosien varrella. Tämä 33,3 miljardin kruunun arvonalennus käsitellään vertailukelpoisuuteen vaikuttavana eränä, ja se raportoidaan vuoden 2022 neljännellä neljänneksellä. SSAB:n taloudellinen asema on vahva, eikä arvonalentuminen vaikuta taustalla olevaan tulokseen, kassavirtaan tai yhtiön kykyyn noudattaa osinkopolitiikkaansa. Arvonalentumisen taustalla on korkojen nousu ja aiempaa varovaisempi tapa arvonalentumistarpeen tarkastelussa. SSAB siirtyy nyt toteuttamaan strategiaansa siirtyä fossiilivapaaseen terästuotantoon, ilman CO2-päästöjä.

Lisätietoja:
Per Hillström, Head of Investor Relations, [email protected], puh: +46 702 95 29 12
Viktoria Karsberg, Head of Corporate Identity and Group Communications,
[email protected], puh: +46 72 233 5288

Tämä lehdistötiedote on suomenkielinen käännös ruotsiksi ja englanniksi julkaistusta pörssitiedotteesta.