"Uusien teknologioiden kehittäminen on välttämätöntä, jotta voidaan siirtyä vähähiiliseen talouteen", sanoo Johnny Sjöström, SSAB Special Steels -divisioonan johtaja. "Fossiilivapaa teräksemme pienentää hiilijalanjäljen välittömästi lähelle nollaa tinkimättä korkeasta laadusta ja ominaisuuksista, joita voit odottaa SSAB-teräksiltä. Se on samaa terästä, vain ilman kielteisiä ympäristövaikutuksia."

Kumppanuus auttaa Epirocia nopeuttamaan matkaansa kestävämmän tulevaisuuden hyväksi, toimittamaan maailman vihreimmät koneet ja tukemaan asiakkaitaan. "Innovaatio-agendamme kulkee käsi kädessä asiakkaidemme kestävän kehityksen agendan kanssa", sanoo Sami Niiranen, Epirocin Underground-divisioonan johtaja. "Siirryttäessä uuteen vähähiiliseen talouteen tuotteemme ja palvelumme ovat keskeinen tekijä, joka auttaa asiakkaitamme saavuttamaan ilmastotavoitteensa."

Minetruck MT42 Battery on läpimurto Epirocin kestävissä innovaatioissa. Se on merkittävä askel yhtiön tavoitteessa tuottaa huippuluokan ympäristöälykkäitä kaivoslaitteita. Se on toiminnassa päästötön ja sillä on vahva myönteinen vaikutus ilmastoon sekä käyttäjien työympäristöön ja tuottavuuteen.

"Meillä kaikilla on osamme kestävämmän tulevaisuuden luomisessa", sanoo Camilla Goldbeck-Löwe, Epirocin yritysvastuujohtaja. "Kumppanuutemme SSAB:n kanssa on mahdollistanut meille maailman ensimmäisen maanalaisen kaivosauton, joka on valmistettu fossiilivapaasta teräksestä."

Katso video akkusähköisestä Minetruck MT42:sta, maailman ensimmäisestä maanalaisesta kaivosautosta, joka on valmistettu fossiilivapaasta teräksestä.

Lue lisää SSAB:stä ja HYBRIT-teknologiasta: https://www.ssab.com/fossil-free-steel/hybrit-a-new-revolutionary-steelmaking-technology

Lisätietoja:
Hanna Hoikkala, press officer SSAB, [email protected], +46736551117