Muut uutiset

Kattoremontti laadukkaalla materiaalilla perinteitä kunnioittaen

Aivan Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevassa Annankatu 28 rakennuksessa tehtiin mittava julkisivu ja katto saneeraus vuoden 2021 aikana. Rakennuksen historia ulottuu yli 200 vuoden päähän ja sen omistaa Salomaa Yhtiöt Oy.

Annankatu 28
Annankatu 28 rakennus.

Kohde: Annankatu 28, Helsinki
Rakennuksen omistaja: Salomaa yhtiöt Oy
Katontyyppi: Konesaumakatto
Materiaali: SSAB GreenCoat TSP Legacy, 0.60 x 610 mm
Ajankohta: 2021
Urakoitsija: Lujapelti Oy

Rakennuksessa sijaitsee yhtiön toimitilat ja mm. Fazerin Kahvila. Katon alta on aikojen saatossa löytynyt työpajoja, asuntoja, liiketiloja, ravintoloita ja toimistoja – aikoinaan jopa elokuvateatteri. Saneeraamalla rakennus haluttiin päivittää nykypäivään perusteellisen korjauksen ja sisäpihan laajennuksen myötä. Saneeraustyö tehtiin talon historiaa ja suojeluarvoja kunnioittaen. Arkkitehtisuunnittelusta vastasi arkkitehtitoimisto JKMM ja pääurakoitsijana toimi rakennusyhtiö Jatke Oy.

Osa historiallisesta rakennuksesta on suojeltu ja vaati museoviranomaisten hyväksynnän saneerattaville kohdille. Talo sisälsi hienoja arkkitehtuurisia yksityiskohtia, myös katolla.

Vanha konesaumakatto sekä suurin osa alusrakenteista purettiin ja sen jälkeen rakennettiin pohjat uudelle katolle. Levyn päälle asennettiin Icopalin Flexi Steel aluskermi ja sen päälle tuuletusruode ja alusruoteet. Katemateriaaliksi valittiin SSAB:n valmistama GreenCoat TSP Legacy, pohjamaalattu teräsohutlevy. Materiaalin paksuus 0.60 mm.

TSP lyhenne tarkoittaa Tin Smith Pro eli erityisesti konesaumaukseen ja peltisepäntöihin tarkoitettu SSAB:n kehittämä teräslaatu. Legacy pinnoite on kaksikerroksinen, jatkuvatoimisella linjalla pohjamaalattu pinnoite. Se on erinomainen tartuntapinta maalattavaksi heti asennustyön jälkeen. GreenCoat TSP Legacy:a on käytetty menestyksekkäästi vanhojen, historiallisesti merkittävien ja suojelukohteiden kattosaneerauksissa. Se mahdollistaa sekä ulkonäöllisesti että työmenetelmien osalta alkuperäisen rakennuksen hengen.

Kattourakoitsijan kommentti:
Lujapelti Oy, Ville Mikkola ja Miro Laine
”GreenCoat TSP Legacy toimi erittäin hyvin kattomateriaalina. Sitä on helppo työstää, muovata ja saumata. Se ei myöskään ole niin liukas kuin esimerkiksi sinkitty pinta, joten liikkuminen katolla on turvallisempaa. Se, että maalauksen voi tehdä heti asennuksen jälkeen, eikä sitä tarvitse hapottaa tai antaa patinoitua, tarkoittaa isoa säästöä niin aikataulussa kuin kustannuksissakin. Ennen maalausta GreenCoat Legacy pitää toki pestä, mutta rakennuspöly ym. lika irtosi hyvin ja pinta tuli puhtaaksi painepesurilla. Keksimälläkään ei löydä negatiivista sanottavaa GreenCoat TSP Legacy:sta”

 

GreenCoat TSP Legacy faktat:

 • Kehitetty erityisesti kohteisiin joissa maalaustyö on tehtävä asennuksen jälkeen
 • Legacy pinta voidaan maalata heti asennuksen ja pesun jälkeen
 • SSAB:n TSP teräs on paras mahdollinen konesaumaukseen ja peltisepän töihin
 • Teräksen paksuus 0.60 mm, sinkin massa 350 g/m2
 • GreenCoat Legacy:lla saavutetaan useita etuja
  • kustannussäästö
  • aikataulusäästö
  • laadukas lopputulos
  • pitkä elinkaari
  • turvallinen liikkuminen katolla
Liitteet

720x405-Annankatu-28-1

720x405-Annankatu-28-2

Kategoria ja tunnisteet

Related articles

joulu 4
Pörssitiedotteet

Buy-backs of shares in SSAB during week 48 2023

During the period 27 November - 01 December 2023, SSAB AB (publ) (LEI 529900329VS14ZIML164) has repurchased in total 1,698,000 own shares, of which 416,000 shares of series A (ISIN: SE0000171100) and 1,282,000 shares of series B (ISIN: SE0000120669), as part of the share buy-back program initiated by the Board of Directors with the purpose to adjust the company’s capital structure so as to create greater value for the company’s shareholders.

joulu 4
Customer story

Nordec valmistaa ja asentaa SSAB Domex® -teräksestä valmistettuja rakenteita Suomen kaikkien aikojen suurimpaan siltaan

Rakenteilla oleva Kruunuvuorensilta mullistaa Helsingin liikenteen ja siitä tulee yksi pääkaupungin uusista maamerkeistä. Kaiken perustana on yli 3 000 tonnia SSAB Domex® -terästä.

joulu 1
Muut lehdistötiedotteet

SSAB ja Vattenfall yhteistyöhön myös fossiilivapaan teräksen toimituksissa

SSAB ja Vattenfall ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen HYBRIT-teknologiaan pohjautuvan fossiilivapaan teräksen toimituksista. Ensimmäiset SSAB:n fossiilivapaan teräksen toimituserät Vattenfallille tehdään Luulajassa sijaitsevan HYBRIT-pilottilaitoksen fossiilivapaasta rautasienestä.