Muut uutiset

Kattoremontti laadukkaalla materiaalilla perinteitä kunnioittaen

Aivan Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevassa Annankatu 28 rakennuksessa tehtiin mittava julkisivu ja katto saneeraus vuoden 2021 aikana. Rakennuksen historia ulottuu yli 200 vuoden päähän ja sen omistaa Salomaa Yhtiöt Oy.

Annankatu 28
Annankatu 28 rakennus.

Kohde: Annankatu 28, Helsinki
Rakennuksen omistaja: Salomaa yhtiöt Oy
Katontyyppi: Konesaumakatto
Materiaali: SSAB GreenCoat TSP Legacy, 0.60 x 610 mm
Ajankohta: 2021
Urakoitsija: Lujapelti Oy

Rakennuksessa sijaitsee yhtiön toimitilat ja mm. Fazerin Kahvila. Katon alta on aikojen saatossa löytynyt työpajoja, asuntoja, liiketiloja, ravintoloita ja toimistoja – aikoinaan jopa elokuvateatteri. Saneeraamalla rakennus haluttiin päivittää nykypäivään perusteellisen korjauksen ja sisäpihan laajennuksen myötä. Saneeraustyö tehtiin talon historiaa ja suojeluarvoja kunnioittaen. Arkkitehtisuunnittelusta vastasi arkkitehtitoimisto JKMM ja pääurakoitsijana toimi rakennusyhtiö Jatke Oy.

Osa historiallisesta rakennuksesta on suojeltu ja vaati museoviranomaisten hyväksynnän saneerattaville kohdille. Talo sisälsi hienoja arkkitehtuurisia yksityiskohtia, myös katolla.

Vanha konesaumakatto sekä suurin osa alusrakenteista purettiin ja sen jälkeen rakennettiin pohjat uudelle katolle. Levyn päälle asennettiin Icopalin Flexi Steel aluskermi ja sen päälle tuuletusruode ja alusruoteet. Katemateriaaliksi valittiin SSAB:n valmistama GreenCoat TSP Legacy, pohjamaalattu teräsohutlevy. Materiaalin paksuus 0.60 mm.

TSP lyhenne tarkoittaa Tin Smith Pro eli erityisesti konesaumaukseen ja peltisepäntöihin tarkoitettu SSAB:n kehittämä teräslaatu. Legacy pinnoite on kaksikerroksinen, jatkuvatoimisella linjalla pohjamaalattu pinnoite. Se on erinomainen tartuntapinta maalattavaksi heti asennustyön jälkeen. GreenCoat TSP Legacy:a on käytetty menestyksekkäästi vanhojen, historiallisesti merkittävien ja suojelukohteiden kattosaneerauksissa. Se mahdollistaa sekä ulkonäöllisesti että työmenetelmien osalta alkuperäisen rakennuksen hengen.

Kattourakoitsijan kommentti:
Lujapelti Oy, Ville Mikkola ja Miro Laine
”GreenCoat TSP Legacy toimi erittäin hyvin kattomateriaalina. Sitä on helppo työstää, muovata ja saumata. Se ei myöskään ole niin liukas kuin esimerkiksi sinkitty pinta, joten liikkuminen katolla on turvallisempaa. Se, että maalauksen voi tehdä heti asennuksen jälkeen, eikä sitä tarvitse hapottaa tai antaa patinoitua, tarkoittaa isoa säästöä niin aikataulussa kuin kustannuksissakin. Ennen maalausta GreenCoat Legacy pitää toki pestä, mutta rakennuspöly ym. lika irtosi hyvin ja pinta tuli puhtaaksi painepesurilla. Keksimälläkään ei löydä negatiivista sanottavaa GreenCoat TSP Legacy:sta”

 

GreenCoat TSP Legacy faktat:

 • Kehitetty erityisesti kohteisiin joissa maalaustyö on tehtävä asennuksen jälkeen
 • Legacy pinta voidaan maalata heti asennuksen ja pesun jälkeen
 • SSAB:n TSP teräs on paras mahdollinen konesaumaukseen ja peltisepän töihin
 • Teräksen paksuus 0.60 mm, sinkin massa 350 g/m2
 • GreenCoat Legacy:lla saavutetaan useita etuja
  • kustannussäästö
  • aikataulusäästö
  • laadukas lopputulos
  • pitkä elinkaari
  • turvallinen liikkuminen katolla
Liitteet

720x405-Annankatu-28-1

720x405-Annankatu-28-2

Kategoria ja tunnisteet

Related articles

huhti 24
Pörssitiedotteet

Interim report Q1 2024: High-strength steels resilient in a weak market

The first quarter · Revenue was SEK 27,148 (31,904) million · Operating result was SEK 3,157 (4,733) million · Earnings per share were SEK 2.57 (3.59) · Net cash was SEK 18.2 (15.6) billion · Investment decision of EUR 4.5 billion for fossil-free steel mill in Luleå

huhti 24
Konsernin lehdistötiedotteet

SSAB julkisti tänään osavuosikatsauksensa 1.1.-31.3.2024

SSAB julkisti tänään osavuosikatsauksensa 1.1.-31.3.2024. Raportti on saatavilla englanniksi ja ruotsiksi yhtiön verkkosivuilla. SSAB järjestää analyytikko- ja mediatilaisuuden klo 9.30 CEST (10.30 EEST). Tilaisuuteen voi osallistua webcast-linkin kautta yhtiön verkkosivuilta tai puhelimitse.

huhti 24
Pörssitiedotteet

Resolutions adopted at SSAB’s 2024 AGM

SSAB’s annual general meeting (AGM) was held today, April 24, 2024, in Stockholm. The shareholders were also able to exercise their voting rights by postal voting. The AGM resolved on a dividend of SEK 5 per share.