Ilmasto muuttuu. On aivan tavallista, että sadetta tulee 10 mm tunnissa. Sadan neliömetrin kokoisella katolla tämä tarkoittaa kokonaista tonnia vettä. Sen poistaminen edellyttää kestävää sadevesijärjestelmää, joka selviää rankimmistakin myrskyistä mahdollisimman vähällä huollolla – ja näyttää silti hyvältä. 

 

SSAB:n maalipinnoitetut GreenCoat RWS -teräkset ovat kaunis, laadukas ja ympäristölle edullinen valinta kaikkiin puolipyöreisiin ja suorakulmaisiin räystäskourujärjestelmiin. Tuotteita on saatavana lähes 40 eri värissä, ja niitä on helppo yhdistää GreenCoat®-kattoon yhtenäisen ilmeen takaamiseksi.

GreenCoat RWS -tuotteissa käytetty kaksipuolinen pinnoite suojaa erinomaisesti korroosiolta (RC5, EN 10169 mukaisesti) ja mekaaniselta kulumiselta ankarimmissakin sääolosuhteissa. Lisäksi tuotteet ovat erittäin joustavia ja helposti muovattavia, minkä ansiosta niistä voidaan luoda lähes millaisia muotoja tahansa.

 

Kumppaneiden kanssa yhteistyössä kehitetty tuote

 

Uusi GreenCoat RWS Pural BT on asiantuntevien kumppaneiden kanssa tehtyyn yhteistyöhön, perusteellisiin testeihin ja asiakaspalautteeseen perustuvan laajamittaisen tuotekehityksen tulos.

Se tarjoaa erinomaisen korroosionkestävyyden (RC5) sekä kiillon- ja värinpitävyyden, jotka ovat saaneet korkeimmat luokitukset (Ruv5) päivitetyn EN 10169 -standardin mukaisesti.

Kehittämiseen osallistuivat seuraavat kumppanit: Piristeel (Suomi), Galeco (Puola) ja BILKA (Romania).

 

Ympäristötietoinen rakentaminen

 

Rakennusalan nykytrendinä on ympäristötietoisten materiaalien kysynnän jatkuva kasvu. Uusi GreenCoat RWS Pural BT tarjoaa rakentajille mahdollisuuden vastata kasvaviin trendeihin globaalisti ympäristötietoisimmalla vaihtoehdolla, jossa osa pinnoitteessa käytetystä fossiilisesta öljystä on korvattu pohjoismaisella rypsiöljyllä. Tuloksena on erittäin suorituskykyinen, muovattava ja helppohoitoinen rakennustuote.

 

Teräs kuuluu niihin harvoihin materiaaleihin, joiden kierrätys tapahtuu 100-prosenttisesti suljetussa kierrossa. Tämä tarkoittaa sitä, että terästä voidaan käyttää tehokkaasti uudelleen ja uudelleen sen ominaisuuksista tai suorituskyvystä tinkimättä ja ilman ongelmajätettä. Terästä on myös helppo käyttää uusiin tarkoituksiin, minkä ansiosta se sopii erinomaisesti kustannustehokkaisiin ja kestäviin sadevesijärjestelmiin.

 

”Kestävä kehitys on tärkeässä asemassa rakennusalalla. SSAB tukee sen saavuttamista toimittamalla rakennusalalle markkinoiden ympäristötietoisimpia, teknisesti ylivoimaisia maalipinnoitettuja GreenCoat®-laatuteräksiä”, SSAB-konsernin SSAB Europe -divisioonan johtaja Olavi Huhtala toteaa.

 

Maalipinnoitetut GreenCoat RWS -teräkset täyttävät REACH-asetuksen vaatimukset ja ovat täysin kromaatittomia.

 

 

Kuvateksti:

  1. Olavi Huhtala, johtaja, SSAB Europe, SSAB-konserni
  2. GreenCoat RWS Pural BT on helppo huoltaa ja kustannustehokas koko elinkaarensa ajan. Sen kaunis mattapinta on suunniteltu täyttämään sadevesijärjestelmien estetiikalle asetut vaatimukset.

 

Lisätietoja:
Jaana Henttonen, SSAB, puhelin: 040-844 2976, [email protected]

 

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö. SSAB:n lisäarvoa tarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on entistä vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. SSAB:llä on työntekijöitä yli 50maassa. ja tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on noteerattu Nasdaq Tukholmassa ja toissijaisesti Nasdaq Helsingissä. www.ssab.com. Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter ja YouTube.