Ruukki tarjoaa teräspohjaisia ​​rakennustuotteita ja palveluita kestäviin rakennuksiin. Uusi tuotantolinja Obornikissa täydentää yhtiön nykyistä seinä- ja kattorakenteiden tarjontaa ja mahdollistaa entistä edistyksellisempien mineraalivillaytimisten sadwich-paneelien tarjoamisen erityisesti Puolassa, itäisessä Keski-Euroopassa ja Baltiassa toimiville asiakkaille.  

”Tämä on tärkeä askel strategiamme toteuttamisessa. Pyrkimyksenämme on kasvaa kestävästi yhdessä asiakkaidemme kanssa. Investointi auttaa meitä parantamaan asiakaspalveluamme tehostamalla tuotantoa ja räätälöimällä tarjontaamme vastaamaan entistä paremmin alueen asiakkaiden erityistarpeisiin, sanoo Adam Korol, Ruukin Building Envelopes -liiketoiminnasta vastaava johtaja.

”Uusi huippuluokan tuotantolinja automatisoiduilla ominaisuuksilla auttaa meitä parantamaan toimintamme tehokkuutta ja turvallisuutta. Olemme varmoja, että asiakkaat ovat vaikuttuneita uudella linjalla valmistettujen innovatiivisempien sandwich-paneelien paremmista eristysominaisuuksista, palonkestävyydestä ja mekaanisesta lujuudesta”, sanoo Ruukin Obornikin tehtaan tehdaspäällikkö Łukasz Zakrzewski.

Ruukin Obornikin tehdas sijaitsee noin 40 kilometrin päässä Poznanista ja työllistää noin 200 henkilöä. Tehdas valmistaa sandwich-paneeleja, joita käytetään varastojen, logistiikkakeskusten, tuotantolaitosten, toimistojen ja kauppakeskusten ulko- ja sisäseinissä ja katoissa. Sandwich-paneelit, joissa on joko mineraalivilla- tai PIR (polyisosyanuraatti) -ydin, varmistavat kestävän, ilmatiiviin ja energiatehokkaan kuorirakenteen kaikentyyppisille rakennuksille. Ruukki valmistaa sandwich-paneeleita Obornikin lisäksi Alajärvellä.

Hanke on Euroopan unionin osarahoittama osana Euroopan aluekehitysrahaston Älykkään kasvun toimenpideohjelmaa 2014-2020.