SSAB:n maalipinnoitetut GreenCoat®-teräkset ovat saaneet korkeimmat luokitukset uusien UV- ja RC-korroosiostandardien (prEN 10169:2022) mukaisesti. Ne tunnetaan laajalti arkkitehtuurissa, sillä ne ovat erittäin kestävä valinta kattoihin, julkisivuihin ja sadevesijärjestelmiin.

Rakennuksien vastuullisuus edellyttää pitkää käyttöikää

Tulevaisuuden kaupungit ja kodit on rakennettava kestävästi. Resurssien vähäisyys ja rakennusmääräykset muuttavat perinteistä rakennusteollisuutta kestävämmäksi. Pitkä käyttöikä on tärkeä tekijä rakennusmateriaalien valinnassa. Niiden on kestettävä äärimmäistä korroosiota ja kulumista sekä UV-säteilyä, jotta rakennukset kestäisivät vuosikymmeniä. Uudet UV- ja RC-korroosioluokat varmistavat, että rakennustuotteilla on erittäin pitkä käyttöikä, minkä myös SSAB:n GreenCoat®-takuut kertovat.

Esittelyssä uudet Ruv5- ja RC5+-luokat, joissa UV- ja korroosiostandardit ovat tiukemmat

Uusien luokkien testaamiseen käytetään samoja menetelmiä kuin aiemmin, mutta testausajat ovat pidemmät. Ruv5-testin kesto on joko 4 vuotta luonnollisessa altistuksessa tai 4000 tuntia keinotekoisessa UV-säteilyssä (Ruv2–4-luokissa 2 vuotta ja 2000 tuntia keinotekoisessa UV-säteilyssä). RC5+-testin kesto on 4 vuotta luonnollisessa altistuksessa (luokissa RC3–5 se on 2 vuotta ja RC2-luokassa 1 vuosi). Esimerkiksi maalipinnoitettu GreenCoat Pural BT -teräs, jota käytetään enimmäkseen katoissa, täyttää nyt korkeimmat UV- ja korroosiovaatimukset: Ruv5 (matta) ja RC5+ (sekä matta- että kiiltäväpintainen).

40 vuotta testaamista ankarissa sääolosuhteissa

GreenCoat®-takuu perustuu yli 40 vuoden kokemukseen testauksesta SSAB:n akkreditoiduilla ulkotestauspaikoilla. Kaikkien GreenCoat®-tuotteiden UV- ja korroosionkestävyys testataan perusteellisesti todellisissa ulko-olosuhteissa. Kaikilla tuotteilla on kattava suorituskyky- ja pinnoitetakuu. Tämä tarkoittaa sitä, että tuote ei ruostu eikä pinnoite hilseile, säröile tai irtoa tuotteen pinnalta. Myöskään värissä ei tapahdu merkittäviä muutoksia.

SSAB:n fossiilivapaa teräs ja biopohjaiset pinnoitteet

Maalipinnoitettu GreenCoat®-teräs tarjoaa jo nyt rakentajille mahdollisuuden rakentaa kestävästi markkinoiden ympäristötietoisimmalla vaihtoehdolla, jossa merkittävä osa pinnoitteessa käytetystä fossiilisesta öljystä on korvattu pohjoismaisella rypsiöljyllä. Lisäksi SSAB tarjoaa fossiilivapaata terästä vuodesta 2026 alkaen. SSAB:n teräksentuotannon sivutuotteena muodostuu silloin hiilidioksidin sijaan vettä.

 

GreenCoat® pyrkii jatkossakin täyttämään ja ylittämään kestävän rakentamisen standardit. Tiukimpien UV- ja korroosiostandardien saavuttaminen on yksi askel matkalla kohti tätä tavoitetta.

 

 

 

Kuvateksti:

  1. Mattapintaista, maalipinnoitettua GreenCoat Pural BT -terästä käytetään katossa luomaan teräviä linjoja erittäin graafiseen taloon. GreenCoat Pural BT -teräksellä on korkein RC5+-korroosio- ja Ruv5-luokitus, mikä takaa pitkän käyttöiän.
  2. 40 vuoden historia ulkotestauksesta ankarissa olosuhteissa takaa rakennuksille pitkän käyttöiän.

 

 

Lisätietoja:
Lasse Bengtsson, Marketing Manager

[email protected],  puhelin: +46 702058793

 

SSAB on maailmanlaajuisesti toimiva pohjoismainen ja yhdysvaltalainen teräsyhtiö. Yhtiön lisäarvoa tarjoavat tuotteet ja palvelut on kehitetty tiiviissä yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Tavoitteena on entistä vahvempi, kevyempi ja kestävämpi maailma. SSAB:llä on työntekijöitä yli 50maassa ja tuotantolaitoksia Ruotsissa, Suomessa ja Yhdysvalloissa. Yhtiö on noteerattu Nasdaq Tukholmassa ja toissijaisesti Nasdaq Helsingissä. www.ssab.com.
Seuraa meitä sosiaalisessa mediassa: Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter ja YouTube.