Yhtiöt työskentelevät yhdessä SSAB:n fossiilivapaan teräksen hyödyntämiseksi Lindabin tuotteissa. Teräksellä on pitkä käyttöikä, se on kestävää ja 100 % kierrätettävää. Nämä ovat ominaisuuksia, joille on kysyntää korkealaatuisissa ilmanvaihto- ja rakennustuotteissa.

”Olen iloinen voidessani toivottaa Lindabin tervetulleeksi kumppaniksi fossiilivapaan teräksen hyödyntämisessä. Yhdessä autamme vähentämään hiilidioksidipäästöjä rakennus- ja ilmanvaihtosektorilla sekä vahvistamaan kilpailukykyä säilyttäen samalla tuotteiden korkea laatu”, sanoo SSAB:n toimitusjohtaja Martin Lindqvist. "Rakennamme fossiilivapaata arvoketjua aina loppuasiakkaaseen asti."

”Meille Lindabilla fossiilivapaa teräs on keskeistä kestävän kehityksen työssämme. Siihen siirtyminen on suurin yksittäinen ympäristöön vaikuttava toimintomme. Meillä on ollut läheinen suhde SSAB:n kanssa pitkään ja olemme erittäin iloisia yhteistyöstä myös fossiilivapaan teräksen alalla. Odotamme innolla, että voimme tarjota asiakkaillemme samaa korkeaa laatua kuin ennenkin, mutta entistäkin vahvemmalla vastuullisuusprofiililla”, sanoo Ola Ringdahl, Lindabin toimitusjohtaja.

Vuonna 2026 SSAB aikoo toimittaa markkinoille fossiilivapaata terästä kaupallisessa mittakaavassa sen jälkeen, kun sen Oxelösundin tehtaan masuunit on korvattu valokaariuunilla sekä käyttämällä HYBRIT-teknologialla valmistettua rautasientä, joka korvaa perinteisesti rautamalmipohjaisessa teräksenvalmistuksessa tarvittavan koksihiilen fossiilivapaalla sähköllä ja vedyllä. Tämä prosessi käytännössä eliminoi hiilidioksidipäästöt terästuotannosta.

SSAB, LKAB ja Vattenfall käynnistivät HYBRIT-hankkeen (Hydrogen Breakthrough Ironmaking Technology) vuonna 2016 tavoitteenaan kehittää teknologiaa fossiilivapaaseen raudan ja teräksen valmistukseen.

Lisätietoja:
Hanna Hoikkala, Press Officer SSAB, +46 736551117, [email protected]
Catharina Paulcén, Head of Corporate Communications Lindab, +46 701489965, [email protected]